Gå til sidens hovedinnhold

Bilen Pål selger er helt spesiell: – Det finnes ikke maken i Tønsberg

Artikkelen er over 3 år gammel

Har du lyst på en gammel klassiker i garasjen? Da må du ut med 800.000 kroner.

(Tønsbergs Blad)

Det begynte som en stor interesse for bil. Nå importerer Pål Wilhelmsen drømmebilene sine til Norge – men han beholder ikke alle.

Nylig la han ut en Bentley Arnage 1999 for salg, og det er ikke bare enkelt å ta farvel med den bilen.

– Den er ganske staselig og har nesten ikke blitt brukt. Hadde jeg hatt ubegrenset med midler, så hadde jeg beholdt den selv, sier han.

LES OGSÅ: Nye Audi A5 – familiebilen far egentlig ønsker seg

Som et kunstverk

Bentlyen importerte Wilhelmsen selv fra Japan. Bilen er 19 år gammel, og helt spesiell, skal vi tro Wilhelmsen.

– Det finnes ikke maken til denne i Tønsberg, så den skiller man seg ut med, sier han, og legger til at han er spent på hvordan salget av bilen skal gå.

– Det er en spesiell bil så den har ikke verdens største kundekrets. Det blir litt som å fiske, jeg må være på riktig sted til riktig tid for å finne kjøperen. Men denne bilen er som et lite kunstverk, så det går bra om jeg ikke får solgt, sier han.

Og med en prislapp på over 800.000 kroner er det ikke rart at det ikke er hvem som helst som kan ende opp med en slik bil.

– Klassiske biler koster. Jeg tjener kanskje litt penger på det, men det er ikke det som er hovedgrunnen til at jeg driver med det. Dette er en hobby, sier han.

(Saken fortsetter etter bildet)

LES OGSÅ: Tesla Model X – en revolusjon som fortsatt må lades

Beholder verdien

Hobbyen med å importere og selge biler ble nylig noe mer formelt, da Wilhelmsen startet sitt eget firma, med navnet PW Classics. Og det ligger i navnet; det er klassiske biler som gjelder, og jo eldre jo bedre.

– Eldre biler har generelt blitt ganske mye mer verdt. Det har skjedd noe de siste årene, og det er derfor jeg fikk interessen for å starte et firma, forklarer bilentusiasten.

Ifølge Wilhelmsen har særlig eldre Porscher eksplodert i pris i løpet av de siste ti årene. Og det er ingen tilfeldighet at det er nettopp en Porsche som pryder garasjen hjemme hos Wilhelmsen.

– Drømmebilen er en Porsche 928 GTS, og den har jeg fått tak i. Så den selger jeg ikke med det første, sier han.

Og dersom salget av Bentlyen lar vente på seg, så er ikke det det verste som kan skje det heller.

– Fordelen med eldre biler er at om man kjøper inn et fint eksemplar av en klassisk bil og ikke får solgt den så beholder den verdien, sier han.

Uavhengig av kjøp og salg av bil, Pål Wilhelmsen beholder dagjobben sin inntil videre. Men da er det ikke så verst å ha drømmebilen som står og venter i garasjen hver dag.

LES OGSÅ: Nybilsalget har falt kraftig hittil i 2018

Kommentarer til denne saken