Gå til sidens hovedinnhold

Petter, Roar og Hanne Sophie viste fram jernbanealternativene

Artikkelen er over 3 år gammel

I går fikk statssekretær Anders Werp (H) i Samferdselsdepartementet se korridorene i Tønsberg der det nye dobbeltsporet kan komme.

(Tønsbergs Blad)

Sammen med ordførerne Roar Jonstang fra Færder og Petter Berg fra Tønsberg fikk statssekretær Werp en guidet busstur fra jernbanestasjonen over til Nøtterøy. Derfra gikk ferden til Statens park, utover mot Sem, og så tilbake til stasjonen via Halfdan Wilhelmsens allé, skriver Bane Nor i en pressemelding.

– Det er veldig nyttig for meg å få besøke stedene. Dette gir et godt inntrykk av de korridorene som skal vurderes og et grunnlag for å beslutte hvilke korridorer som skal gå videre i prosessen, sier Werp.

Han fikk se områdene der de foreslåtte korridorene over Nøtterøy, Vear og Jarlsberg ligger.

LES OGSÅ: Bane Nor-sjefen forsvarer forslag om Intercity-utsettelsene

Uenighet om alternativene

Bakgrunnen for befaringen er uenighet om hvilke av disse alternativene som bør utredes.

Tønsberg og Færder kommuner har bedt Bane Nor om å inkludere en korridor over Jarlsbergjordene i planprogrammet.

Det har Bane Nor vært åpne for. Kommunene ønsket imidlertid ikke å vedta et planprogram der Nøtterøykorridoren er med som ett av tre alternativer.

LES OGSÅ (+): Jernbanemarerittet fortsetter: Må kanskje skjære seg gjennom Slottsfjellet og rive et av Tønsbergs fineste hus

Derfor har Bane Nor bedt Samferdselsdepartementet avklare hvilke korridorer som skal planlegges videre, såkalt statlig fastsettelse av planprogrammet. (ekstern lenke)

I dialogen med departementet har Bane Nor stilt seg postive til å utrede 3 korridorer: Vearkorridoren, Nøtterøykorridoren og to alternativer som går over Jarlsbergjordene.

– Vi ønsker å skaffe oss mest mulig kunnskap om alle disse alternativene, slik at politikerne kan ta gode beslutninger basert på faglige råd, sier planleggingssjef Hanne Sophie Solhaug i Bane NOR.

LES OGSÅ: Dobbeltsporet jernbane – et stort puslespill

Departementet lover en rask beslutning

Dermed ligger saken nå til vurdering i Samferdselsdepartementet. Det er usikkert når det kan komme en avklaring, men statssekretæren lover at det ikke skal dra ut i tid.

– Vi skal ta en rask beslutning i forhold til hvilke korridorer som skal utredes videre, sier Werp.

– Kan du fortelle Tønsbergs innbyggere når dobbeltsporet kommer?

– Det er et stykke frem i tid, men når det kommer vil det gi byens befolkning et godt tilbud, sier statssekretæren.

Kommentarer til denne saken