Gå til sidens hovedinnhold

Ha pengene klare

Artikkelen er over 8 år gammel

Mange av oss har ikke kontanter på oss lenger. Det blir det lite penger i bøssene av.

Nok en gang er årets Krafttak mot kreft på trappene, ganske bokstavelig talt. Søndag kommer det nemlig bøssebærere rundt for å samle inn penger.

Nøtterøy videregående skole har nok en gang takket ja til å delta i aksjonen, og onsdag 6. mars kl. 12.55 braker det løs med kick-off. Innsamlingsaksjonen gjennomføres søndag 10. mars kl. 15.00 – 18.00, får vi opplyst i en pressemelding.

Og da gjelder det å ha noen kroner på seg, for russen utgjør en stor del av bøssebærerkorpset, og iløpet av uke 10 og 11 vil over 20 tusen bøssebærere besøke mange norske husstander.

I år er temaet «JA til forskjellsbehandling».

- Kreftforeningen sier ja til forskjellsbehandling. Kreft rammer hvert menneske forskjellig. Da kan vi ikke behandle alle likt. Pengene fra årets aksjon skal gå til forskning på personlig tilpasset kreftbehandling, opplyser Kreftforeningen.

-Dagens kreftbehandling tar utgangspunkt i hvor i kroppen svulsten er. I fremtiden vil genene i svulsten være bestemmende for hvilken behandling som gis. På den måten kan vi sørge for at pasienter ikke bare overlever, men at de også overlever til et liv uten unødvendige bivirkninger og seneffekter, og i tillegg sørge for riktigere bruk av ressurser i kreftbehandlingen, sier generalsekretær Anne Lise Ryel i Kreftforeningen.

Per i dag er det imidlertid ikke gode nok metoder til å identifisere hvilke pasienter som trenger hvilken behandling.

- Vi må derfor satse mer på forskning om personlig tilpasset kreftbehandling, sier Ryel, og organisasjonen oppfordrer folk til å ha kontanter tilgjengelig.