– Vi holder konserten utendørs i Rosahaugparken. I fjor kom det mellom 1.200 og 1.500 mennesker, og vi håper på enda flere i år, sier Christensen entuisiastisk.
Utendørskonsert
I år tar korpset med seg Sjøbodkoret og sanger Marius Roth Christensen på scenen. Og konserten har ikke fått navnet sitt for ingenting: Mot slutten braker det løs med fyrverkeri som er spesialtilpasset musikken, som er hentet fra Star Wars-filmene. Repertoaret vil ellers bestå av smakebiter fra operetter og musikaler.
– Det var utrolig fint i fjor, og vi håper det blir like bra i år. Publikum plasserer seg i det naturlige amfiet i parken, så det er nesten ubegrenset med plass. Det er det største utendørsarrangementet på Nøtterøy. Jeg håper at folk vil støtte opp om lokale aktører, sier Christensen.
Selv har tobarnsmoren spilt i korps siden hun var ti år gammel. I fjor passerte hun femti, og er fortsatt like deltakende i musikklivet på Nøtterøy. Hun sitter i landsdelsstyret innenfor Norges Musikkorpsforening, og har tidligere vært med i musikkrådet her på øya.
På tysk tv
Men klarinettistens største opplevelser som korpsmedlem, har funnet sted i Tyskland. Tre ganger har hun vært med Nøtterøy Musikkorps nedover på kontinentet for å delta på store, internasjonale musikkfestivaler. Forrige tur nedover var i 2003.
– Vi ble filmet av tysk tv, det var masse lys og mikrofoner. Det var rett og slett en kjempeopplevelse, forteller Nøtterøydamen entuisiastisk.
Unni Christensen bor i Rambergåsen sammen med mannen og sine to barn, og jobber til daglig ved Fjærholmen camping, som også eies av korpset. Hun arbeider også i Fosterhjemstjenesten, med å lære opp fosterforeldre.
– Du har mange baller i lufta?
– Ja, det er alt fra barnevern til camping til korps. Jeg har et aktivt liv, smiler Christensen fornøyd.
Korpsene vokser
Korpset har rundt 55 medlemmer, og snittalderen ligger rundt 30-40 år. Men musikkorpsenes fremtid er Christensen ikke bekymret for. Selv om det var lite rekruttering en periode på nittitallet, har det tatt seg opp den siste tiden.
– Det var labert gjennom nittitallet, men det har blitt bedre de siste årene. Vi spiller jo ikke lenger bare typisk korpsmusikk. Vi har fått et mer orkesterpreg, og spiller mye flott musikk. Kulturskolene er nok også med på å øke rekruttteringen, avslutter Christensen, før hun fyker avgårde for å henge opp flere plakater.