– Vi vil invitere til en fotokonkurranse der vi vil premiere de tre beste fotografiene av steder på Tjøme som har potensial for å ryddes og forskjønnes i forkant av sommerens innrykk, skriver Roar Jonassen i næringsforeningen i en e-post til Øyene. Han oppfordrer både øyboere og hyttegjester med et kritisk blikk til å fokusere på steder som med fordel kan forskjønnes eller ryddes i forkant av 17. mai.
Premiepotten er satt til fem tusen kroner, fordelt på følgende måte:
1. premie 3.000 kroner,
2. premie 1.500 kroner og
3. premie 500 kroner, Frist for innsending av bilder er satt til 1. mai, og de kan sendes på e-post til [email protected]
Husk å skrive «Fotokonkurranse» i emnefeltet.
Husk også navn og adresse. Øyene vil presentere noen av bildene når konkurransen er avsluttet.
Kriminell «kunst» koster
Dåren skriver sitt navn overalt, heter det i et gammelt ordtak. At det kan koste dyrt, har en Nøtterøy-gutt nå fått erfare.
Riktignok skrev neppe tjueåringen som nylig ble dømt i tingretten, fullt navn og adresse da han tagget på diverse steder på Nøtterøy, i Tønsberg og i Horten i fjor, men han ble i alle fall uansett innhentet av lovens lange arm.
Gutten erkjente hele tretten tilfeller av tagging, med et samlet erstatningskrav på 38.273 kroner. Dette er et beløp det må være vanskelig å få betalt, siden han ikke er i arbeid, mottar en månedlig sosialstøtte på bare to tusen kroner og er uten formue.
Uegnet for samfunnsstraff
I dommen heter det at taggerne opererer i et lukket miljø som gjør det vanskelig for politiet å finne finne ut av denne formen for skadeverk.
– Når man da avdekker denne type handlinger, må det reageres strengt, skriver dommeren. Og legger til at tagging er et samfunnsproblem som er til stor sjenanse for dem som blir utsatt for dette,
Teigar ungdomsskole, Bjørnebobakken boligsameie, Statoilstasjonen i Vestskogen, Tur- og Taxibusser, Maxbo Husøy, Spar Føynland, Nettbuss og Jernbaneverket er noen av ofrene for hærverket som gutten nå er domfelt for.
Selv mente han at samfunnsstraff måtte være en passende reaksjon i tillegg til å betale erstatning, men det ville ikke dommerne være med på. Han var blitt straffet på denne måten to ganger tidligere uten at det hadde hjulpet, den siste gangen så sent som tre måneder før den første taggeepisoden han nå skulle dømmes for.
Derfor må han i fengsel.
To måneder ubetinget
Siden den unge Nøtterøy-mannen «skyldte» seksti timer samfunnsstraff fra forrige dom, ble dette gjort om til tretti dagers fengsel.
Dermed ble den samlede dommen satt til et halvt år, hvorav han må sone to måneder bak lås og slå. De siste fire månedene slipper han å sone, under forutsetning at han holder seg på rett side av loven de nærmeste to årene.