Gå til sidens hovedinnhold

Fikk en smak av sommer - snart kommer sola tilbake

Torsdag og fredag byr på fint påskevær for mange.

(Nettavisen)

OSLO (Nettavisen): Lier - kjent som jordbærbygda i tidligere Buskerud fylke (nå Viken) - fikk en smak av sommer tirsdag. Da noterte meteorologene 20 grader på målestasjonen 39 meter over havet. Det holdt til Norges varmeste og et kryss i rubrikken «sommerdag» på Meteorologisk institutt.

Sjekk ditt lokale værvarsel på yr.no

Ingen andre målestasjoner nådde 20 grader denne dagen, men mange kom nær; som Porsgrunn (Vestfold og Telemark) med 19,7 grader, Landvik (Agder) med 19,6 og Notodden (Vestfold og Telemark) med 19,2 plussgrader, melder meteorologene på Twitter.

Som varslet er det onsdag en endring i været. Sønnavind erstattes av nordavind, og det får konsekvenser både øst og vest for vannskillet i Sør-Norge.

Les også: Se hvem som koste seg i sola i Drammen (Drammens Tidende)

Blir kjøligere

Allerede torsdag er sola tilbake, men da i selskap med nordavind.

- Det blir dermed kjøligere, og vi kan vente dagtemperaturer på mellom 10 og 12 grader. Men fremdeles venter vi fint påskevær Østafjells torsdag og fredag, uttalte statsmeteorolog Martin Granerød til Nettavisen tirsdag.

Byger fra Stad og nordover

De som kan vente seg påskesol i hus- eller hytteveggen skjærtorsdag og langfredag er altså de som oppholder seg sør i landet, mens fra Stad og nordover skal bygene holde stø kurs inn mot kysten, ifølge varselet.

Minner om UV-stråling

Meteorologene er også ute og minner om UV-strålingen.

- Det er påske, det er sol, det er UV-stråling, så husk at i fjellet og ved sjøen burde alltid solbrillene være på, lyder påminnelsen på Twitter.

- Det dårligste været i påska venter vi fra Møre og Romsdal til Finnmark. Her blir det pålandsvind og bygeaktivitet til og med fredag, kanskje lenger, sier Granerød.