Båt sto i full fyr

Det brøt ut kraftig brann i en større fritidsbåt på Tjøme mandag kveld. Slukningsarbeidet var krevende og først tirsdag morgen var brannen slukket.

DEL

(Tønsbergs Blad) Båten lå i gjestehavna ved Havna hotell i Røssesundet på Tjøme da den tok fyr ved 22.30-tiden.

– For å hindre spredning til øvrige båter har fortøyningene blitt kuttet, opplyste brannmester Trond Abrahamsen ved ankomst klokken 22.48. Båten var da overtent.

Det var ni personer i båten. Alle er gjort rede for. Åtte av dem skal ha kommet seg til land uten dramatikk, mens en av personene måtte hoppe i vannet, opplyser politiet på Twitter.

Meldingen om brannen kom klokken 22.30. Klokken 23.40 jobber fortsatt brannvesenet med slukking.

Meldingen om brannen kom klokken 22.30. Klokken 23.40 jobber fortsatt brannvesenet med slukking. Foto:

– Gunstig vind

Bård Røed Larsen stod på Hvasser og så brannen fra avstand. – Vi ser en båt som må være minst 30 fot som står i full fyr. Nødetatene er på stedet, sa Røed til Tønsbergs Blad i 22.50-tiden mandag kveld.

Ifølge Vestfold interkommunale brannvesen (VIB) er det gunstig vind og ingen fare for spredning til andre båter i området, men politiet melder at båten har krasjet inn i en annen båt etter at den tok fyr.

– Jeg har ikke oversikt over det eksakte hendelsesforløpet, men slik jeg har forstått det satt de ni ute på dekk da de kjente lukt – og på et blunk sto båten i fyr, sier brannmester Trond M. Abrahamsen.

Videre skal noen med vannscootere ha fått dyttet den store fritidsbåten, som lå midt på brygga, unna. Det skal være sotskader på ytterligere en båt.

– Alle de involverte fortjener skryt i måten situasjonen ble håndtert på når brannen var et faktum, sier brannmesteren.

Jobber fortsatt med slukking mandag morgen

Klokken 23.41 meldte VIB at brannbåten Havkatten var på stedet og hadde tatt over slukningsarbeidet.

– Vi fyller båten med skum. Båten ligger nå ved skjæret utenfor Havna, sier brannmester Abrahamsen.

Båtbrannen er synlig på lang avstand og flere TB-lesere har sendt bilder av røyken.

Brannvesenet anbefaler at de som oppholder seg i nærheten av båtbrannen på Tjøme lukker vinduer og dører, dersom det oppleves ubehag med brannrøyk/lukt.

Ved 7-tiden tirsdag opplyste politiet at brannen fortsatt ikke var slukket.

–I natt blusset brannen i fritidsbåten opp gjentatte ganger, mens brannmannskapene var på stedet. På et tidspunkt i tre-fire tiden gikk det hull på dieseltanken og brannen blusset da naturligvis kraftig opp. Vi vurderte da at det var bedre at dieselen og båten brant, enn at dieselen gikk i vannet. Da brannen var slukket ble havaristen sikret med lenser, melder brannmester Trond M. Abrahamsen via brannvesenets Facebook-side.

Lekker diesel

Klokken 7.30 informerer brannvesenet om at brannen omsider er slukket. Ved 13.30-tiden melder de at det fortsatt lekker noe diesel fra båten.

– Vi har i formiddag forsterket de absorberende lensene. Noe diesel skvetter over lensene i vinden, derfor er det blushine i vannet i bukta ved Havna, sier underbrannmester Kenneth Olsen.

Lensene skal sjekkes igjen senere i ettermiddag.

Foto:

    Båtbrannen sett fra Hoftøya.

    Båtbrannen sett fra Hoftøya. Foto:

    Artikkeltags