Rykket ut til brann i kommunal bolig: – Beboeren hadde røkt på senga og sovnet

FLAKS: – Heldigvis våknet beboeren før det var for sent. I verste fall kunne vedkommende ha sovnet inn og omkommet i den giftige brannrøyken, melder brannmester Erik Nygaard. Illustrasjonsfoto.

FLAKS: – Heldigvis våknet beboeren før det var for sent. I verste fall kunne vedkommende ha sovnet inn og omkommet i den giftige brannrøyken, melder brannmester Erik Nygaard. Illustrasjonsfoto.

I formiddag rykket brannvesenet ut til et kommunalt leilighetsbygg på Nøtterøy. Beboeren hadde røkt på senga og sovnet, men våknet heldigvis i tide.

DEL

(Tønsbergs Blad) Klokken 10.30 i formiddag rykket brannvesenet ved stasjon Nøtterøy ut etter en automatisk brannalarm fra et kommunalt leilighetsbygg på øya.

– Da vi kom fram ble vi møtt av beboer, som sa ifra om at det hadde brent hos vedkommende, men at brannen var slukket, melder brannmester Erik Nygaard på Vestfold Interkommunale Brannvesens facebookside.

Først da de var inne i leiligheten så brannvesenet hvor ille det kunne gått. Beboeren hadde røkt på senga og sovnet. Sigaretten hadde brent et stort hull i madrassen og svidd deler av dyna.

– Heldigvis våknet beboeren før det var for sent. I verste fall kunne vedkommende ha sovnet inn og omkommet i den giftige brannrøyken, melder brannmester Nygaard.Største dødsårsak

Brannvesenet skriver at selv brannalarm koblet rett til 110-sentralen ikke er en garanti for at ikke liv går tapt før de når fram. Selv ved ulmebrann utvikler det seg fort en dødelig mengde røyk og varme. Sigarettrøyking på senga er spesielt farlig, viser forskning:

«Røyking, en underkategori av bar ild, er den største enkeltårsaken til dødsbranner i Norge», heter det i en rapport fra DSB.

Så langt i 2019 har det vært 75 bygningsbranner i VIBs område, mot 68 i 2018. Ett liv har gått tapt i brann i området i år, mot 31 omkomne i brann på landsbasis.

Brannvesenet oppfordrer alle til å sørge for at de har nok fungerende røykvarslere.


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.