Julefeiringen fikk en brå slutt for Nøtterøy-familien

Situasjonen kunne blitt dramatisk, sier vakthavende brannsjef Jarle Steinnes.

DEL

(Tønsbergs Blad) Like før klokken 20.30 tirsdag kveld fikk brannvesenet melding om brann i en stekeovn i en enebolig på Nøtterøy.

En familie hadde ifølge Vestfold interkommunale brannvesen oppdaget kraftig røykutvikling fra stekeovnen. Det var imidlertid ikke maten som brant, men elektronikken i ovnen.

- Da vi kom kjørende så vi røykutviklingen inne på kjøkkenet. Vi ble møtt av familien som hadde gått ut. Før det, hadde de tatt sikringen til innbyggingsovnen, men det hjalp ikke. Beboerne fortalte at fortsatte å brenne i elektronikken, med åpne flammer, på siden og i overkant av ovnen, sier underbrannmester Thor-Arne Strand i en melding på Facebook.

Røykdykkere gikk inn, demonterte stekeovnen og bar den ut mens den brant. Deretter slukket de brannen med vann utendørs.

- Dermed ble det minimalt med skader på kjøkkenet. Vi satte opp vinduer og brukte vifte til å lufte ut den sure røyken, sier Strand.

Selv om julefeiringen fikk en brå slutt for familien, er vakthavende brannsjef Jarle Steinnes glad for at det ikke gikk verre.

- Situasjonen kunne blitt dramatisk annerledes om de sov eller om det ikke hadde vært noen hjemme. Hadde brannen fått pågå ville kjøkkeninnredningen tatt fyr, sier Steinnes.

Han minner om viktigheten av røykvarsler - gjerne i alle rom hvor brann kan oppstå.

Artikkeltags