Hevet den utbrente båten fra gjestehavna

HEVET: Ni personer var i båten da den tok fyr, og én person måtte hoppe i vannet for å unnslippe flammene. Nå er båten hentet opp fra vannet.

HEVET: Ni personer var i båten da den tok fyr, og én person måtte hoppe i vannet for å unnslippe flammene. Nå er båten hentet opp fra vannet. Foto:

Torsdag formiddag var jobben med å heve båten som brant på Tjøme tidligere denne uka i gang.

DEL

(Tønsbergs Blad) Det var i 22.30-tiden mandag kveld at båten ved gjestehavna på Havna på Tjøme sto i full fyr. Ni personer var i båten da den tok fyr, og én person måtte hoppe i vannet for å unnslippe flammene.

LES OGSÅ: Bjørnar var om bord da det begynte å brenne: – Det tok bare noen minutter fra vi luktet røyk til flammene sto

Siden da har båten ligget ved havna omringet av lenser som skal redusere forurensingen fra båten. Torsdag formiddag startet mannskap fra Kambo Marina AS med bergingen, og brannvesenet var til stede for å redusere forurensingen.

Hadde tanket 2000 liter drivstoff

Vestfold Interkommunale Brannvesen opplyser at båten var tanket med til sammen 2000 liter før den dro fra Lysekil i Sverige til Havna sist helg. De er usikre på nøyaktig hvor mye drivstoff tankene inneholdt, men siden tirsdag har det strømmet diesel fra båten.

– Det meste har våre absorberende lenser tatt opp, men noe diesel har også skvettet over lensene, skriver Vestfold Interkommunal Brannvesen på Facebook.

HEVES: Båten som brant på Tjøme mandag kveld ble hevet fra vannet torsdag formiddag.

HEVES: Båten som brant på Tjøme mandag kveld ble hevet fra vannet torsdag formiddag. Foto:

– Den synlige mengde diesel blir raskt borte

Det som havner utenfor lensene får ikke brannvesenet gjort noe med.

– Fritt flytende diesel er det ikke mulig for oss å samle opp. Diesel og bensin er tyntflytende, og inneholder stor grad av lette komponenter som fordamper lett. Disse oljetypene inneholder også større andel komponenter som løses opp i vannmassene. Den synlige mengden på overflaten blir derfor raskt borte. Imidlertid kan giftigheten for marine organismer være høy, skriver brannvesenet.

LES OGSÅ: Her er nattens båtbrann-helter: – Erfaringen kom godt med

Artikkeltags