Ligger dette huset på Smidsrød eller på Teie? – Vi har sett meglere strekke på stedsgrensene

GRENSER: Skarphagaveien 43B ligger på Smidsrød, men det står noe helt annet i boligannonsen.

GRENSER: Skarphagaveien 43B ligger på Smidsrød, men det står noe helt annet i boligannonsen. Foto:

Noen steder selger bedre enn andre, derfor bør man ta en ekstra kikk når man leser boligannonser.

DEL

(Tønsbergs Blad) Nøtterøy er et attraktivt sted å bo, men Tea Wærland, daglig leder ved Eie Eiendomsmegling Tønsberg, er klar på at det er ett sted som er mer populært enn andre:

– Teie er opplagt det mest populære stedet på øya.

For hvis man søker opp «Teie» på under boliger til salgs på Finn.no kommer det opp 138 treff. Søker man opp «Tandstad», som er omtrent åtte minutter unna, kommer det opp ett treff.

LES OGSÅ: Naboene protesterer mot planene på villaeiendommen: – Vi er svært fortvilet

Misvisende

Både Richard Askjem i Z-eiendom og Tor Olav Strandskog i Dnb Eiendom er enig om at Teie er det mest populære stedet på Nøtterøy.

– Vi ser også at Husøy, Føynland og Nesbrygga er populære områder. I tillegg har Vestskogen tatt seg veldig opp de siste årene, og det er ofte hit barnefamilier flytter, sier Strandskog.

Eiendomsmegler Askjem er enig i at Vestskogen og Føynland er populære steder, men legger også til Duken.

– Er det sånn at meglere kan strekke stedsgrensene for å få flere folk interessert?

– Vi har sett tilfeller av det, men om dette er bevisst eller slurv er vanskelig å si. Jeg veldig bevisst på bruken av stedsnavn og mener det kan være misvisende når man strekker strikken for langt, sier Askjem.

Strandskog forteller at det er ofte selgerne som vil ha med f.eks. Teie i annonsen hvis boligen ligger i nærheten.

Wærland sier hun ikke har lagt merke til det blant lokale meglere.

LES OGSÅ: Thanh åpner ny asiamat-butikk: – Folk har banket på og spurt når vi åpner

(Saken fortsetter under bildet)

STEDSFORVIRRING: Skarphagaveien 43B ligger innenfor den røde ringen. I boligannonsen er det derimot opplyst om at boligen er på Teie.

STEDSFORVIRRING: Skarphagaveien 43B ligger innenfor den røde ringen. I boligannonsen er det derimot opplyst om at boligen er på Teie. Foto:

Eksemplene på flytting av grenser

I en annonse fra DNB Eiendom står det at Skarphagaveien 43B ligger på Teie. Hvis man kjøper denne boligen må man være klar over at man flytter til Smidsrød, ikke Teie.

Det er ikke bare på Nøtterøy hvor meglere kan ha en tendens til å strekke stedsgrensene litt ekstra. Boliger i områdene rundt Husvik kan plutselig få nettopp Husvik i tittelen i boligannonsen, det samme gjelder Melsomvik.

Blant eksemplene er Nesalleen 26 på Nes hvor det står «Nes/Husvik» i tittelen og Giletoppen 14 som ligger på Gile, men i boligannonsen står det «Melsomvik».

Artikkeltags