De ti dyreste eiendommene i 2015

Den dyreste eiendomsoverdragelsen i distriktet, kom ikke i Tønsberg eller på Nøtterøy, men i Stokke kommune.
Av , og
Publisert

(Tønsbergs Blad) Vi har hentet fram de dyreste eiendommene som ble solgt i Andebu, Nøtterøy, Re, Stokke, Tjøme og Tønsberg i løpet av året.

Sistnevnte har i 2015 blitt kjent som den byen i Vestfold med det raskeste boligsalget. En leilighet i Tønsberg har en formidlingstid på 27 dager, sammenlignet med resten av fylket som har en gjennomsnittlig salgstid på 54 dager.

ER DU PÅ JAKT ETTER BOLIG ELLER EIENDOM NÅ? Sjekk våre sider her

– Rekordår

Ifølge daglig leder og eiendomsmegler Hans Westby i Eie Eiendomsmegling i Tønsberg, har boligmarkedet i 2015 gått over all forventning.

– Vi trodde det skulle roe seg og flate ut, men det har det ikke gjort. Vi ser også en prisvekst på 6 prosent fra året før, sier han.

Han forteller at utviklingen gjelder markedet på landsbasis, men at trendene også gjenspeiles i Tønsberg-markedet.

- Veldig viktig med botilbud etter behandling, sier styreleder i Bolig 90, Jan Torsøe. I Varveien er 10 nye boliger nå ferdig.

- Veldig viktig med botilbud etter behandling, sier styreleder i Bolig 90, Jan Torsøe. I Varveien er 10 nye boliger nå ferdig.

– Vi har aldri hatt så mange registrerte eiendommer som i år, så 2015 er definitivt et rekordår, avslutter han.

Utviklet for kommuner og stiftelser

Årets dyreste registrerte eiendomsoverdragelse i distriktet skjedde i oktober i år. Da ble Kirkeveien 204 A overdratt fra Veidekke Eiendom AS, til Nøtterøy kommune. Prislappen var på drøyt 25,5 millioner kroner. Veidekke har utviklet eiendommen etter å ha kjøpt den for 3,5 millioner kroner i 2008.

Bygget disponeres av miljøarbeidertjenesten i kommunen.

Det ble Vestfolds tredje dyreste i 2015, tett fulgte av Tjømes dyreste eiendomsoverdragelse i år. Hønsøveien 65 ble overdratt til finansmannen Hans Øivind Nordvik for 25 millioner kroner. Salget ble kort sommeren 2014.

Nordvik var tidligere finansdirektør i Kloster Cruise, og tjente i følge Hegnar.no 113 millioner kroner på hytter og leiligheter i 2014, sammen med sine to sønner.

Her er Vestfolds dyreste registrerte eiendomsoverdragelse i 2015, Stafettveien 9 som nå er Bugårdsparken Borettslag. Ferdig utbygd ble dette overdratt for drøyt 68 millioner kroner i 2015.

Her er Vestfolds dyreste registrerte eiendomsoverdragelse i 2015, Stafettveien 9 som nå er Bugårdsparken Borettslag. Ferdig utbygd ble dette overdratt for drøyt 68 millioner kroner i 2015. Foto:

Vestfolds dyreste

Stafettveien 9 i Sandefjord ble solgt for 68,3 millioner kroner fra Larvik-selskapet Inter Eiendom AS, til Bugårdsparken Borettslag i februar i år. Det ble også den dyreste registrerte overdragelsen i Vestfold.

Inter Eiendom kjøpte tomten, som inkluderte to andre gårds- og bruksnummer, for 4,8 millioner kroner i 2011, før de utviklet den til 19 leiligheter som dermed fikk en snittpris på rett under 3,8 millioner kroner.

På plassen bak fulgte 20 nye leiligheter som eies av Stiftelsen Ungbo i Stokke, der JM i februar leverte over prosjektet til stiftelsen, som betalte 36,5 millioner kroner.

Stokke har satset mye på boliger tilrettelagt for ungdom eller mennesker med andre behov i 2015. I høst ble det også overlevert 10 leiligheter i Varveien for mennesker med psykiske lidelser til Stiftelsen Bolig 90. Prislappen her var 24 millioner kroner.

Alle tallene er ifølge 1881s eiendomsoversikt, og under kartet finner du listene for hver kommune.

De ti dyreste eiendommene i Andebu i 2015:

De ti dyreste eiendommene i Nøtterøy i 2015:

De ti dyreste eiendommene i Re i 2015:

De ti dyreste eiendommene i Stokke i 2015:

De ti dyreste eiendommene i Tjøme i 2015:

De ti dyreste eiendommene i Tønsberg i 2015:

Dette er de ti dyreste eiendommene som er solgt i Vestfold i år:

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.