De blåser liv i 17. mai i Rosanesparken i år

FORTSETTER TRADISJONEN: Anne Schmidt-Hanssen, Tone Lind Jørgensen, Håkon Haugan, Signy Andersen, Linda Lorentzen og Tom Lilleberg.

FORTSETTER TRADISJONEN: Anne Schmidt-Hanssen, Tone Lind Jørgensen, Håkon Haugan, Signy Andersen, Linda Lorentzen og Tom Lilleberg. Foto:

I fjor ble en årelang tradisjon brutt da det ikke ble arrangert noe 17. mai-program i Rosanesparken. I år blir det feiring i kjent stil – og det håper komiteen kommer til å fortsette.

DEL

– 17. mai-feiringen har jo alltid vært for alle, sier Anne Schmidt-Hanssen, som sammen med Håkon Haugan, Tom Lilleberg, Linda Lorentzen, Signy Andersen, Lisa Gjølstad og Pernille Kalland Hove står bak årets 17. maifeiring i Rosanesparken.

I fjor ble arrangementet flyttet til Teie skole som en prøveordning, noe som ikke ble like godt mottatt av alle. I år blir det to 17. mai-arrangement på Nøtterøy, med både Teie skole og Rosanesparken som bakteppe.

– Vi mener det er viktig å fortsette den fine tradisjonen vi har hatt i Rosanesparken. Det er mange som kommer hjem til Nøtterøy fra studier, jobb og andre ting for å feire, og da er det tradisjon i å møte gamle kjente i parken og mingle med familie, venner og bekjente, sier Linda Lorentzen.

LES OGSÅ: 17. mai: Teie skole vant dragkampen mot Rosahaugparken

Viktig å favne alle

Gjengen i Teie 17. mai-komité presiserer at de ikke er ute etter å ødelegge for arrangementet på Teie skole. De mener nemlig at å gi nøttlendingene muligheten til å velge mellom skolen og parken i år er en god løsning.

– På ingen måte. Erfaringer vi har fått høre fra 17. mai i fjor var at det var et fint arrangement, men at det ikke var alle som følte den samme tilhørigheten som de som har barn på skolen. Derfor mener vi det er viktig å kunne favne om alle, både gamle og unge, med og uten skolebarn, innbyggere og gjester. 17. mai i Rosanes har jo vært en tradisjon i hvert fall så lenge jeg kan huske, og det er det de aller fleste assosierer med nasjonaldagen på Nøtterøy, supplerer Tone Lind Jørgensen.

– I år får jo folk på Teie et luksusproblem når de har to steder å velge mellom til 17. mai. Det har man ikke alle steder.

På programmet 17. mai står blant annet et danseshow med Hedda Sanne Melvold fra Gemini Crew som er kjent fra Norske Talenter.

– I tillegg blir det sang- og musikkinnslag fra elever ved Teigar ungdomsskole, fiskedam og leker for de små og ikke minst is, brus og sanitetskvinnenes vafler, sier Signy Andersen.

LES OGSÅ: Julia (14), Taran (15) og Iben (15) tok i et tak for Teie

Stort engasjement

Etter at komiteen begynte å dele ut brosjyrer for årets arrangement, opplevde de et stort engasjement fra folket.

– Det er mange som vil bidra og vi har fått kjempemange henvendelser til fra folk som ønsker å bidra med både bakst og premier som vi skal lodde ut. Blant annet skal vi lodde ut et nybegynnerkurs fra Nøtterøy golfklubb og Fantorangensykkel for de minste, forteller Håkon Haugan.

Han forteller at de har samlet mange krefter for å få årets feiring på plass.

– Her må vi får lov til å rette en stor takk til næringslivet på Nøtterøy og alle som har vært med og bidratt til arrangementet. Nå håper vi at vi etter hvert kan få samle hele Nøtterøy i Rosanes igjen, avslutter Schmidt-Hanssen.

Overskuddet fra arrangementet går til Teie Vel, som arbeider for et godt miljø for alle som bor på, og bruker Teie. Velforeningen bidrar blant annet med midler til vedlikehold av klatreparken på Teie skole.

Borgertoget går fra Teie Torv klokken 14:00.

Artikkeltags