Ikke så mange pengene til øyene, men biblioteket og fiskeforeningen fikk

Biblioteket skal straks bytte navn til Tønsberg og Færder, det blir søndagsåpent og de får altså et eventyrrom.

Biblioteket skal straks bytte navn til Tønsberg og Færder, det blir søndagsåpent og de får altså et eventyrrom.

Artikkelen er over 1 år gammel

Sparebankstiftelsen DNB har delt ut penger, og av 86 millioner kroner til tiltak på østlandet, faller noen hundre tusen øyboerne til gode.

DEL

– Sparebankstiftelsen DNB tildeler 86 millioner kroner fordelt på 378 lokale tiltak på Østlandet. Aldri tidligere har stiftelsen bidratt med et så stort beløp i en lokal tildelingsrunde, melder de om.

De tildelte beløpene varierer fra 4.000 kroner til 2,1 millioner kroner.

Hittil i år har Sparebankstiftelsen DNB totalt tildelt 316 millioner kroner til samfunnsnyttige prosjekter. Stiftelsen har to tildelingsrunder årlig til lokale tiltak på Østlandet.

Det gis støtte til tiltak innenfor fire støtteområder: Kunst og kultur; Kulturminner og historie; Nærmiljø, idrett og lek; Friluftsliv og naturkunnskap.

Av de 1147 søknadene stiftelsen mottok innen fristen 1. september var flest søknader innen området Nærmiljø, idrett og lek.

Det rauser ikke penger ut over tiltak på øyene våre denne gangen. Vestskogen Vilt- og Fiskevernforening er eneste forening som holder til her, og de får 150.000 kroner til et utkikkstårn, viser oversikten fra stiftelsen.

Men også Tønsberg og Nøtterøy bibliotek får, nemlig 150.000 kroner til eventyrrom. DNT Vestfold får penger til skilting og kursing, 300.000 kroner. Tønsberg Amatørteater, som også har medlemmer her på øyene, får 125.000 kroner til amfi til utescene.

Neste søknadsfrist for lokale gaver er 1. februar 2018.

Artikkeltags