Kjetil mistet turistbåten med få minutter- like etter sank den

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Kjetil Boldt fra Nøtterøy satt i en turistbuss som var fem minutter for sent ute til å rekke turistbåten. Få minutter senere sank båten.

DEL

Båten, El Amirante, fraktet 170 passasjerer og besetningsmedlemmer opplyser Margarita Moncada, leder av katastrofehjelp for Antioquia-provinsen til Reuters.

– Det ble fullstendig kaos og folk kastet seg i båter, dro folk i land og begynte med livredning og førstehjelp. Det virket ikke som så mange kunne svømme, forteller Boldt til Dagbladet.

Ulykken skjedde i et reservoar i nord-sentrale Colombia søndag 25. juni. 31 personer er i dag fortsatt savnet, og 6 personer er funnet omkommet. Søket pågikk fortsatt ved 09-tiden i dag, skriver Reuters.

Da hadde myndighetene telt 134 reddede personer.

– Ren flaks

Kjetil Boldt så at båten han forsøkte å rekke sank bare minutter etter avgang. På Facebook-siden hans går det fram at han er i god behold.

– Det var ren flaks for vår del, hadde vi vært fem minutter tidligere ute hadde vi stått på det nederste dekket og vært de første som forsvant ned i vannet, sier Boldt til Dagbladet.

Videoer i sosiale medier viser hvordan motorbåter kom til for å hjelpe personer på øverste to dekkene mens båten gynget fra side til side. Deretter sank båten raskt, og det befant seg også passasjerer på underdekket.

Reservoaret er en velkjent destinasjon for familier, og denne helgen var det langhelg.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.