Tenåring siktet for voldtekt på dame i 80-årene

Kvinnen skal ha blitt overfalt og voldtatt i denne undergangen ved Grindløkken skole. Hendelsen skjedde midt på dagen lørdag. Det pleier å være mye trafikk i området på tidspunktet voldtekten skal ha skjedd.

Kvinnen skal ha blitt overfalt og voldtatt i denne undergangen ved Grindløkken skole. Hendelsen skjedde midt på dagen lørdag. Det pleier å være mye trafikk i området på tidspunktet voldtekten skal ha skjedd. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Politiet har pågrepet og siktet en mann i slutten av tenårene for voldtekten ved gamle Grindløkken skole på Nøtterøy lørdag.

DEL

Det opplyser politiet i Vestfold politidistrikt.

I en pressemelding skriver politiet at mannen var innledningsvis avhørt som vitne i saken, men status ble endret på bakgrunn av informasjon som fremkom i avhøret.

– Politiet er i en tidlig fase av etterforskningen og etterforsker saken bredt, sier politiadvokat Lise Dalhaug i Vestfold politidistrikt.

Pågrepet

Fornærmede er orientert om pågripelsen via sin bistandsadvokat Siv Elise Kvamsdal.

Siktede har ennå ikke fått oppnevnt forsvarer, og han er heller ikke avhørt etter at han fikk endret status.

Video og DNA

Tønsbergs Blad skriver at politiet er i en tidlig fase av etterforskningen og låser seg ikke til en teori, men det blir blant annet sikret en DNA-profil av mannen og trafikkdata fra hans telefon blir gjennomgått for å kartlegge hvor han var da voldtekten skjedde. Det blir også hentet inn videoer fra overvåkningskameraer i området.

Politiet har ennå ikke bestemt om mannen skal fremstilles for varetektsfengsling. Det vil trolig vurderes på tirsdag, og mannen vil i så fall bli fremstilt for fengsling på onsdag.

Mannen er siktet for voldtekt, men den seksuelle omgangen han mistenkes for er ikke samleie.

Ønsker flere vitneobservasjoner

– Politiet ønsker kontakt med personer som har oppholdt seg ved undergangen Kirkeveien/Øygårdsveien og i området rundt mot Shell på Teiehøyden og Hageland i perioden fra 11.15 til 11.45, uavhengig av om den enkelte mener å ha relevant informasjon eller ikke, sier Dalhaug.

Politiet har satt av betydelige ressurser til etterforskning av dette alvorlige overgrepet mot en eldre kvinne.

Personer som vært i området eller som ellers mener de har informasjon som kan være av interesse for politiet kan kontakte politiet på telefon 33 34 44 00 eller tipstelefon: 488 87 076.

Overfall

Det var ved 11.30-tiden lørdag at den eldre kvinnen skal ha blitt voldtatt ved undergangen Kirkeveien/Øgårdsveien på Teie.

– Det er svært sjokkerende og voldsomt at en kvinne i 80-årene som er ute og går, blir utsatt for et slikt overgrep midt på lørdag formiddag. Hvis noen har observert noe i området ber vi om tips til 02800, sier politiinspektør Magnar Pedersen.

Kvinnen hadde kommet med bussen fra Tønsberg da hun ble overfalt og antastet på vei hjem. Politiet har kontaktet busselskapet angående overvåkingsvideo.

Pedersen forteller at strafferammen for voldtekt er fra tre til 15 år, men at normalstraffen er på fire år og oppover.

Dør-til-dør-aksjon

Det pågikk en dør-til-dør-aksjon i nabolaget søndag kveld.

Jourhavende jurist Cecilie Svorstøl sier til tb.no at politiet fester lit til kvinnens forklaring.
– Dette ser ut til å være en overfallsvoldtekt. Vi fester lit til kvinnens forklaring, sier hun til avisen.

Det var familiemedlemmer av kvinnen som tok kontakt med politiet.

Den eldre kvinnen er tatt hånd om av familie og helsepersonell.

Artikkeltags