Ny vei fra Nøtterøy til E18 i Stokke: Har Sandefjord råd til å la være?

MULIGHETER: Vestfjordforbindelsen kan gi en ny og bedre vei mellom Brunstad og E18, i tillegg til å åpne øyene som marked for handelsnæringen i Sandefjord, mener Richard Fossum (Sp).

MULIGHETER: Vestfjordforbindelsen kan gi en ny og bedre vei mellom Brunstad og E18, i tillegg til å åpne øyene som marked for handelsnæringen i Sandefjord, mener Richard Fossum (Sp). Foto:

Av

Formannskapet i Sandefjord har gitt sin anbefaling til kommende kommunestyremøte vedrørende forespørsel fra Færder om dialog før beslutning om man vil samarbeide om å utrede ny veiforbindelse mellom Borgheim og E18 over Stokkelandet:

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger. (Tønsbergs Blad) «1) Sandefjord kommune ønsker ikke å delta eller bidra økonomisk i utredning av den såkalte Vestfjordforbindelsen.

2) Sandefjord kommune ser ikke behov for dialog med Færder kommune om tema knyttet til Vestfjordforbindelsen.

3) Sandefjord kommune forholder seg til dialogen med alle partene i samarbeidet Bypakke Tønsberg-regionen, og ønsker å videreføre vår observatørstatus.»

LES OGSÅ: Formannskapet i Sandefjord vil ikke gå i dialog med Færder om Vestfjordforbindelsen

Kommunestyret i Stokke vedtok i 2008, sak 44/08, enstemmig følgende:

«1. Stokke kommune vil ikke støtte Nøtterøy kommunes 4 alternative forslag til ny fastlandsforbindelse over Vestfjorden med tilhørende veitraséer i Stokke.

2. Dersom det velges en tunnelløsning under Vestfjorden og videre fram til Rv 303, og derfra til Borgekrysset, er Stokke kommune åpen for en nærmere dialog og deltakelse i en overordnet utredning av alternativ 3 på de premisser rådmannen nevner. Det forutsettes at Stokke kommune ikke skal delta økonomisk ved et eventuelt videre arbeid.»

Dette vedtaket ble aldri behandlet politisk i Nøtterøy kommune.

LES OGSÅ: La oss få Vestfjordforbindelsen

Uforståelig av Sandefjord

Det skinner tydelig gjennom at posisjonspartiene i Nøtterøy og Tønsberg, anført av Høyre, siden den gang har arbeidet aktivt for å nedprioritere Borgheim-E18-forbindelsen til fordel for en ny fastlandsforbindelse nært Tønsberg.

LES OGSÅ: Alle venter på ett svar i veisaken. Høyre-Kårstein vet hvilket han vil ha

Det er uforståelig at Sandefjord nå ikke innser at Borgheim-E18-forbindelsen har så stor nytte at det er bryet verdt å snakke med Færder.

Oslofjord Convention Center som er ett av nord-Europas største konferansesentra, nødvendiggjør uten tvil en bedre veiforbindelse fra Brunstad til E18. Med tilgang til ca. 30.000 mennesker på Færder-øyene, innebærer denne veiforbindelsen betydelige muligheter for næringsliv og befolkning i Sandefjord. Løpet er kjørt for Borgheim-E18 forbindelsen dersom Smørbergløsningen mellom Teie og Jarlsberg travbane blir realisert.

LES OGSÅ: SV-Olav: – Det er ikke noe køproblem i Tønsberg, og gigantbrua på Ramberg blir stanset

Færder Senterparti arbeider aktivt for å tilleggsutrede østalternativet over Kilen og Frodeåstunnelen i Tønsberg og samtidig stanse detaljplanleggingen av Smørbergløsningen. Borgheim-E18-forbindelsen i kombinasjon med østalternativet har mye større samfunnsnytte enn Smørbergløsningen.

LES OGSÅ: Høyre-Lise til angrep på Ap-Anne i veisaken: – Hva er det dere egentlig vil?

Har Sandefjordbefolkningen virkelig så god råd at Borgheim-E18 forbindelsen ikke engang er verdt å drøfte og utrede?


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken