Gå til sidens hovedinnhold

Nå blir eavisen et enda bedre tilbud til deg som er abonnent

Artikkelen er over 5 år gammel

Visste du at abonnenter av Øyene får en egen avis med nyheter fra inn- og utland? Bare logg deg inn og les vår e-avis.

– Rix er et godt tilbud til våre abonnenter. Jeg er glad for at vi kan tilby nyheter fra inn- og utland til våre abonnenter, sier Tor Aslesen, redaktør i Øyene.

Selve skiftet av tittel fra Ekstra til Rix skjer 14. juni klokken 21.00.

– Navnebyttet er gjort for å tydeligere hvorfor vi utgir Ekstra: Å oppdatere deg på dagsaktuelle nyheter fra inn- og utland, samt gi deg fordypningsstoff i form av bakgrunns- og kunnskapsartikler, sier konserndirektør Mari Velsand i Amedia.

Kraftig vekst

Hun viser til at en stadig større del av abonnentene på Amedias 62 lokalaviser, også leser Ekstra.

– I tillegg til at vi ser en kraftig vekst i lesingen av e-avisen, gir leserne den også gode skussmål. Derfor syns vi leserne fortjener å få avisen i et mer innbydende format, sier Velsand.

Det nye designet er spesialtilpasset e-avis, enten du nå leser den på pc, leserbrett eller mobil. Innholdsmessig skiller ikke Rix seg fra Ekstra slik leserne kjenner produktet i dag.

Er du ikke abonnent? Klikk her.

Et år med Ekstra

– I motsetning til på papir konsumeres artiklene i e-aviser i mye større grad en etter en på disse plattformene. Du blar ikke på samme måte i en e-avis som i en papiravis. Vi har utviklet et design som er tilpasset dette lesemønsteret. Ved å rydde mer rom til de store sakene, er ambisjonen å gjøre Rix enklere å navigere i, sier avisens ansvarlige redaktør, Magne Storedal.

Det var i april i fjor at Amedia lanserte Ekstra, basert på det beste fra konsernets 62 aviser, NTBs stoff og artikler fra forskning.no.

Er inkludert

Fakta om Rix-avisen

Rix utgis av Amedia som er Norges nest største mediekonsern, med 62 ulike lokalaviser i porteføljen.

Er du abonnement på en av disse avisene, har du også elektronisk tilgang til Rix..

Alt du trenger å gjøre for å få tilgang til Rix, er å registrere deg som aID-bruker.

E-avisen er satt sammen av det beste fra Amedias lokalaviser, artikler fra NTB samt kunnskapssstoff fra forskning.no

– Så raskt som utviklingen går i mediebransjen, kan det ikke gå lang tid fra idé til fødsel. Det bar også lanseringen av Ekstra preg av. Vi er stolte av det vi gjorde for ett år siden, men i lys av hvilken posisjon denne avisen nå har fått hos leserne, var det på tide å oppdatere produktet. Endringene vi gjør med å relansere Ekstra som Rix i nytt design, er del av kontinuerlige forbedringen vi tilstreber i Amedia, sier Storedal.

Til deg som ennå ikke har begynt å lese Rix, så minner vi om at e-avisen er inkludert i abonnementet ditt på Øyene. Avisen distribueres hver kveld. Alt du trenger å gjøre for å få tilgang til Rix, er registrere deg som aID-bruker.

Kommentarer til denne saken