Den første festivalen ble en stor suksess

På ett brett: Korskolens julekonsert ble arrangert to ganger for første gang til jul, og her er alle i aksjon. Alle foto: Gudmund Nese

På ett brett: Korskolens julekonsert ble arrangert to ganger for første gang til jul, og her er alle i aksjon. Alle foto: Gudmund Nese

200 korsangere sto for en konsertrekke mange fant veien til før jul.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Kirkens Korskole Nøtterøy tok ekstra i til jul denne gangen og satte sammen mange konserter til sin egen festival. Mange har nok knyttet en tradisjon til konserter som for eksempel Lucia tidlig om morgenen 13. desember i Nøtterøy kirke, og de kommer igjen og igjen hvert år, også selv om de ikke har egne barn i korene.

Økning i publikum

Men mange nye finner også veien til konsertene før jul, skal vi tro leder av Korskolen, Kristin Vold Nese.

– Vi har hatt veldig økning av publikum hos oss. I år holdt vi to Korskolens julekonserter, for tidligere har jeg hatt folk på telefon som har grått og ikke fått billett. Med to tenkte jeg at vi ville få plass til alle, men to glisne konserter. Så ble det to fulle kirker, der folk slapp å måtte stå bak. Det var kjekt, synes hun.

Også de øvrige konsertene var godt besøkte, og Nese er godt fornøyd med hele festivalen. Det samme gjelder gudstjenestene både før og i jula.

– Like bra som kjendiser

Nese presiserer at det viktigste likevel er at alle som ønsker det får billett og en god opplevelse, ikke å få flest mulig inn dørene. Billettinntektene går direkte til selve prosjektet; leie av musikere og trykk av programmer.

– Jeg synes det er rørende, for disse konsertene er vel så fine som kjendiskonsertene, og sangerne får en opplevelse av at det de gjør er meningsfullt. Barnekantoriet sang med Maria Arredondo, men det er vel så gøy med egen konsert i Nøtterøy kirke. Det er gode konserter og gode opplevelser, smiler hun.

Korskolens luciakonsert

Korskolens luciakonsert Foto:

Lucia tidlig morgen 13. desember i Nøtterøy kirke. Alle foto: Gudmund Nese

Luciakonsert Korskolen

Luciakonsert Korskolen Foto:

Luciakonsert Korskolen

Luciakonsert Korskolen Foto:

Ung jul korskolen

Ung jul korskolen Foto:

Ung jul trakk også publikum. Her er det Anna Nachtstern som synger solo.

Ung jul korskolen

Ung jul korskolen Foto:

LES OGSÅ: Egen julefestival for første gang

Artikkeltags