Gå til sidens hovedinnhold

Skal fange opp barnefamilier som trenger litt ekstra

Artikkelen er over 4 år gammel

Da Barnas Stasjon på Teie la ned virksomheten sin, var det mange småbarnsfamilier som syntes det var leit. Men snart åpner Kirkens Bymisjon FRItidshuset. Det gleder Hege Sundby seg til.

Hege Sundby er nyansatt barne- og familiekoordinator hos Kirkens Bymisjon i Tønsberg. Der holder de på med oppussing av lokalene, både ute og inne for tiden.

Noe av grunnen til det, er at bymisjonen skal åpne et nytt tilbud til barnefamilier. Det blir et møtested med blant annet sosialt samvær, middager og aktiviteter.

Fri fra gamle vaner

FRI, de tre store bokstavene i FRItidshuset, gjenspeiler et viktig prosjekt i Kirkens Bymisjon, et prosjekt som heter FRI.

Det retter seg mot gjengangerkriminelle, ofte rusmisbrukere, som vil tilbake til samfunnet. Å tilby bolig, arbeid og et rusfritt nettverk er med på å lede folk på rett vei. FRItidshuset gjenspeiler noe av ånden i FRI-prosjektet.

Kanskje får de også gjester herfra, men alle ønskes velkommen til Storgaten 7 i Tønsberg.

– Dette er for alle som trenger et sted å være, og et sosialt og hyggelig sted å samles. En trygg arena, og et sted der ungene kan løpe fra seg, herje litt, og de voksne kan prate. Her er det rom for så mye, sier Sundby.

Og snakker om rom, det er også noe Kirkens Bymisjon kan tilby, og det er plass. For det er ikke alle som har plass hjemme til å ha besøk. Da kan de dra hit isteden.

Fra 1. april skal de ha åpent på ettermiddagen tre dager i uka pluss søndager.

Mange trenger dette

Det er mange fattige barnefamilier på Nøtterøy og Tjøme, og flere av dem har vi skrevet om før. Tjøme er blant kommunene som skiller seg ut på landsbasis, der det er enda flere lavinntektsfamilier enn gjennomsnittet ellers.

Alle med dårlig råd vet at det kan begrense steder å møtes og fritidsaktiviteter.

– Her tilbyr vi både aktiviteter, mat, et hyggelig sted å være, her kan du bygge nettverk, få oppleve kultur, få muligheten til ferie, oppleve mestring og sosialt fellesskap, forteller Hege, og legger til at de kommer til å bruke nærmiljøet mye.

– Vi vil ha små kurs i hverdagsferdigheter, som struktur, økonomi og lignende. Her lærer vi å være sammen på en rimelig og hyggelig måte, sier hun.

Utlån av utstyr og gaver

Nå håper de at mange finner veien hit fra Nøtterøy og Tjøme, og de har mer å lokke med. At de skal bygge en liten gymsal der ungene kan leke, er bare en av tingene, at de ha middag flere dager i uka, er en annen.

Dessuten skal de ha utlån av sportsutstyr og de kommer til å ha et gavelager.

– Det er ikke alle som har råd til gaver når de skal i bursdager, men da kan de henvende seg her, så har vi noe på lager som de kan ta med, sier Hege.

Trenger frivillige

Det er både ansatte og frivillige som skal drive dette.

– Så vil du være med å bidra som frivillig, da håper vi at du tar kontakt, sier Hege Sundby.

Nå ønsker de å være et godt supplement til de øvrige tilbudene som man har i kommunene.

– Og det er viktig å tilføye at det er gratis, sier Hege.

Kommentarer til denne saken