Rådmannen reagerer sterkt på Utøya-film

Håøya skal være Utøya i kommende film.

Håøya skal være Utøya i kommende film. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Nøtterøys rådmann Toril Eeg synes ikke noe om at det spilles inn Utøya-film på Håøya utenfor Tenvik.

DEL

- Hadde ikke Forsvaret godkjent dette fra før, og hadde jeg fått henvendelsen tidligere, hadde jeg nok bedt dem om å ta filminnspillingen i den svenske skjærgården, eller et annet sted, sier rådmann Toril Eeg i Nøtterøy kommune til Dagbladet.

Kommunen reagerer på at de ikke ble varslet om Netflix' 22. juli-innspilling tidligere. Som kjent ble området vårt hardt rammet av terroren på Utøya.

Reagerer: Rådmann Toril Eeg synes ikke noe om filminnspillingen på Håøya.

Reagerer: Rådmann Toril Eeg synes ikke noe om filminnspillingen på Håøya.

Les også: Terje mistet datteren sin på Utøya: Nå spilles Utøya-filmen inn på familiens ferieøy

Det var mandag morgen Øyene ble tipset om stor trafikk i Tenvik. Vi tok turen ut, og ble møtt av et filmteam som ikke ønsket å uttale seg. Nabovarsler viste imidlertid at det var snakk om innspilling av en amerikansk storfilm om terroren som rammet Norge.

Les også:  Nå filmes den amerikanske Utøyafilmen inn på Håøya

Innspillingen foregår i Oslo og Vestfold i seks uker fremover. Første innspillingssted av filmen med arbeidstittel «Norway» var nettopp Håøya i Nøtterøy kommune. Forsvaret eier og disponerer fortsatt eiendommene på øya, men deres virksomhet der ute er avviklet og den vil etter all sannsynlighet bli solgt med tiden.

Ifølge Dagbladet-artikkelen fikk Nøtterøy-rådmann Eeg først beskjed om innspillingen 25. oktober da hun fikk en e-post fra produksjonsselskapet. E-posten inneholdt blant annet informasjon om hvor de skal filme.

I tillegg skrev de at de skal være diskret, at de er klar over prosjektets sensitivitet og at de har tett kontakt med støttegruppen.

Rådmannen opplyser også at selskapet lovte å sørge for informasjon til dem i området som trenger det, og det er altså sendt ut nabovarsler.

– Jeg ble litt tatt på sengen, men så meg nødt til å godkjenne. De fikk klarsignal søndag kveld, sier hun til Dagbladet.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.