I februar starter de opp

Gisle Bjørnstad leder historielaget og kan ønske Einar Aaraas velkommen til årets første møte i februar.

Gisle Bjørnstad leder historielaget og kan ønske Einar Aaraas velkommen til årets første møte i februar. Foto:

Einar Aaraas er en trofast gjest hos Nøtterøy historielag. Han kommer også til årets første møte.

DEL

Det holdes den 14. februar. Da skal Aaraas ta for seg glimt fra både Nøtterøy og verden anno 1928. Dette er også årsmøtet i foreningen, dermed blir det også årsmøtesaker på møtet.

Den 14. mars skal det holdes et foredrag om noe mange har et forhold til, nemlig Nøtterøy videregående skole. Det er det lektor og æresmedlem Terje Fr. Gulbrandsen som skal stå for.

"Pedagoger og patrioter. Nøtterøy videregående skole - et dristig prosjekt", er tittelen på seansen, og på hjemmesidene til historielaget røper denne teksten kanskje noe om hva som vil bli tatt opp:

"I 1974 og 1975 raste en lokal strid på Nøtterøy. Den skapte engasjement, mangfoldige leserbrev til avisene og samlet så mange som 4600 underskrifter til en lokal protest. Saken gjaldt bygging av et nytt ” gymnas” eller ny videregående skole, som det nye skoleslaget skulle hete. Striden dreiet seg ikke om selve prinsippet om at Nøtterøy burde få eget gymnas – et uttrykk brukt heretter- men om hvor det nye bygget burde ligge."

Når vi kommer til 18. april er det arkitekt Øyvind Løken som står på gjestelisten. Han skal snakke om " En sidegate i Tønsberg - og en pionér i Tønsbergs kulturliv på 1800-tallet.

I mai er det dugnad på Hella, og en tur står også på planen i mai/juni.

Artikkeltags