Gå til sidens hovedinnhold

Anne er med i bok til godt formål

Artikkelen er over 4 år gammel

Anne Stavnes Wilhelmsen på Teie ble plukket ut i en tekstkonkurranse til antologien «Unik».

Hun har alltid lest, inspirert av onkelen som solgte bøker for forlag og som kom på besøk med tobakksrøyk og spennende historier i fargerike omslag da hun var liten jente.

Senere oppdaget hun skrivelykken selv også, men det meste havnet i skrivebordsskuffen.

– Jeg har alltid vært et skrivende menneske, men nå har jeg blitt oppmuntret til det, og har mer tid enn jeg hadde før, med fire egne barn og jobb i barnehage, smiler hun.

Hun er opptatt av barn. Antologien «Unik» er en samling med 38 forfatteres bidrag, utgitt på Alea forlag, og inntektene går til Stine Sofies Stiftelse.

Anne fikk muligheten nettopp til å sette søkelys på barn og deres behov, og hennes tekst «Birdie lærte aldri å fly» er en historie om å bli sett.

– Overgrep mot barn trenger ikke bare å være fysiske. Jeg skriver om en annen type. Barn kan ha det bra på alle måter utenfra, men materielle ting kan ikke erstatte ekte omsorg, sier Anne.

Boka kan forhåndsbestilles i forlagets nettbutikk nå, og hun håper de har penger fra mange bestillinger å overrekke moren til Stine Sofie, Ada Sofie Austegard, under boklansering i midten av mars.

 Anne har også tidligere vært med i fire antologier med sine tekster.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 09:00.