Gå til sidens hovedinnhold

Lege klar for teaterdebuten

Artikkelen er over 6 år gammel

Hans tre barn har alle vært ivrige amatørskuespillere. Nå tar pappa selv steget fram på scenen.

– Barna mine har vært med på en rekke forestillinger med amatørteateret, men jeg har kun holdt meg i bakgrunnen. Det har blitt jobbing i kulissene, slik foreldre gjerne gjør i et amatørteater, forteller Reinhardt Flø fra Teie.

Så kom plutselig Helge Hammelow-Berg og lurte på om ikke Flø ville ha en rolle i «Den spanske flue».

– Helge mente han hadde en passende utfordring for meg, og da fikk jeg lyst til å prøve, fortsetter han.

Lege og teaterpappa

Til daglig er Reinhardt Flø i hvit drakt som indremedisiner på sykehuset i byen. Nå blir det kostyme på scenen i amatørteaterets kulturhage. Han har ikke så mye teaterfaring, utenom artige taler i festlige anledninger.

– Nei, jeg har aldri stått på en scene, men jeg har vært toastmaster en del ganger opp gjennom årene. Dette med å stå på scenen er både nytt og spennende for meg, sier den ferske amatørskuespilleren.

Premiere onsdag

Onsdag 17. juni er det premiere på «Den spanske flue» i Kulturhaven, med utsikt over havna i Tønsberg. Der, inne i teltet, skal 12 skuespillere underholde sommerturistene og helt sikkert en del øyboere i løpet av ti forestillinger.

Regien har Helge Hammelow-Berg, og med seg på scenen har han elleve amatørskuespillere. De fleste tilknyttet amatørteateret.

– Det er en farse over alle farser. Utroskap, misforståelser, tempo, inn og ut av dører. Og så legger vi den til Tønsberg og krydrer med litt lokal moro, forteller Hammelow-Berg.

Flere øyboere

Det er flere nøttlendinger med i stykket. May-H. Mathiesen og Petter Øhrn Sørensen er veteraner å regne på scenen, og samboerne spiller hovedrollene Herr og Fru Klinke. Også Trude Charlott Engebretsen er med.

Da lokalavisa bestemte seg for å dukke uanmeldt opp midt i de hektiske prøvene, var stemningen god, uten at premierenervene hersket. Det er tross alt mandag, og mange dager igjen til de første generalprøvene på Tønsberg amatørteaters «Den spanske flue».

– Vi har forberedt oss siden januar, så dette blir veldig bra. Når Helge Hammelow-Berg har regien, ja, så blir det alltid bra, mener Flø, som trives godt med teatergruppen som skal underholde oss denne sommeren.

– Jeg er tatt veldig godt imot. Hele gjengen her er veldig inkluderende, og det er trygt. Vi ler hele tiden, så dette må jo bare bli moro. Replikkene begynner å sitte godt.

– Jeg har ikke merket så mye til nervøsiteten ennå, men det spørs om ikke barna er mer nervøse på pappas vegne, humrer Reinhardt Flø.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 09:00.