Lege klar for teaterdebuten

Reinhardt Flø i teater for første gang. May-H. Mathiesen og Petter Øhrn Sørensen i bakgrunnen. Foto: Eigil Kittang Ramstad

Reinhardt Flø i teater for første gang. May-H. Mathiesen og Petter Øhrn Sørensen i bakgrunnen. Foto: Eigil Kittang Ramstad

Artikkelen er over 4 år gammel

Hans tre barn har alle vært ivrige amatørskuespillere. Nå tar pappa selv steget fram på scenen.

DEL

– Barna mine har vært med på en rekke forestillinger med amatørteateret, men jeg har kun holdt meg i bakgrunnen. Det har blitt jobbing i kulissene, slik foreldre gjerne gjør i et amatørteater, forteller Reinhardt Flø fra Teie.

Så kom plutselig Helge Hammelow-Berg og lurte på om ikke Flø ville ha en rolle i «Den spanske flue».

– Helge mente han hadde en passende utfordring for meg, og da fikk jeg lyst til å prøve, fortsetter han.

Lege og teaterpappa

Til daglig er Reinhardt Flø i hvit drakt som indremedisiner på sykehuset i byen. Nå blir det kostyme på scenen i amatørteaterets kulturhage. Han har ikke så mye teaterfaring, utenom artige taler i festlige anledninger.

– Nei, jeg har aldri stått på en scene, men jeg har vært toastmaster en del ganger opp gjennom årene. Dette med å stå på scenen er både nytt og spennende for meg, sier den ferske amatørskuespilleren.

Premiere onsdag

Onsdag 17. juni er det premiere på «Den spanske flue» i Kulturhaven, med utsikt over havna i Tønsberg. Der, inne i teltet, skal 12 skuespillere underholde sommerturistene og helt sikkert en del øyboere i løpet av ti forestillinger.

Regien har Helge Hammelow-Berg, og med seg på scenen har han elleve amatørskuespillere. De fleste tilknyttet amatørteateret.

– Det er en farse over alle farser. Utroskap, misforståelser, tempo, inn og ut av dører. Og så legger vi den til Tønsberg og krydrer med litt lokal moro, forteller Hammelow-Berg.

Flere øyboere

Det er flere nøttlendinger med i stykket. May-H. Mathiesen og Petter Øhrn Sørensen er veteraner å regne på scenen, og samboerne spiller hovedrollene Herr og Fru Klinke. Også Trude Charlott Engebretsen er med.

Da lokalavisa bestemte seg for å dukke uanmeldt opp midt i de hektiske prøvene, var stemningen god, uten at premierenervene hersket. Det er tross alt mandag, og mange dager igjen til de første generalprøvene på Tønsberg amatørteaters «Den spanske flue».

– Vi har forberedt oss siden januar, så dette blir veldig bra. Når Helge Hammelow-Berg har regien, ja, så blir det alltid bra, mener Flø, som trives godt med teatergruppen som skal underholde oss denne sommeren.

– Jeg er tatt veldig godt imot. Hele gjengen her er veldig inkluderende, og det er trygt. Vi ler hele tiden, så dette må jo bare bli moro. Replikkene begynner å sitte godt.

– Jeg har ikke merket så mye til nervøsiteten ennå, men det spørs om ikke barna er mer nervøse på pappas vegne, humrer Reinhardt Flø.

Artikkeltags