Gå til sidens hovedinnhold

Straffet for hasjplantasje i Tenvik

Artikkelen er over 3 år gammel

En mann i 20-årene dyrket frem hasj på ganske så profesjonelt vis.

Totalt kom politiet over 13 cannabisplanter da de oppsøkte en adresse i Tenvik i 2015. Plantene ble dyrket frem med spesielle varmelamper og her var det også utluftningsanlegg med kullfilter.

I det hele tatt dreide det seg om en relativt profesjonelt anlagt hasjisjplantasje, ble det konkludert i retten, der den nå to år gamle saken nylig var oppe til behandling.

I rettspapirene kan vi også lese at ni av plantene som ble funnet utgjorde cirka 2700 gram TCH-holdig plantemateriale.

Plantasjen i Tenvik var et av en rekke forhold som mannen måtte svare for. I dommen listes opp flere tilfeller av bruk og besittelse av narkotiske stoffer. Han har også kjørt i rus gjentatte ganger, og har heller ikke førerkort. I retten innrømmet han alt sammen.

Da straffen skulle fastsettes, var samfunnsstraff noe av det som ble vurdert. Men retten konkluderte med at mannen fremstår som lite strukturert og han har heller ikke klart å ta tak i livet sitt. I retten mente de også at han fremstod nokså nonchalant når det gjaldt saken og den reaksjonen han ville få.

Til slutt endte det med fengsel i sju måneder, hvorav 120 dager må sones og resten gjøres betinget med en prøvetid på to år. Sju tusen i bot ble det også. Etter gjentatte ganger med kjøring i rus og uten førerkort, ble han også straffet med sperrefrist for alltid for erverv av førerrett for førerkortpliktig motorvogn.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.