I år flyttet de rett og slett hele salget av stauder, urter og mer til til Fagertun. Noe Hageselskapet Nøtterøy og Tønsberg ikke angrer på.

SE FLERE BILDER HER!

– Jeg er fortsatt litt tummelumsk etter søndagen. Jeg hadde jo mer enn nok med å holde på med «hva skal vi ta for den, og hva skal vi ta for det» og kortterminal – ja, det gikk i ett, sier en glad leder Siv Ekenes.

Hun ble overveldet av responsen til folk, for det var bare positive ting å høre. Folk smilte fra øre til øre.

Over 1.000 kom

Så mange kom til Fagertun at det nesten var umulig å holde orden på parkeringen. Stiftelsen Fagertuns ønske var å holde kjøretøy unna det fuktige gresset, men det kunne de til slutt bare glemme. Over 1.000 mennesker var innom i løpet av søndagen.

– Det er selvfølgelig ting vi skal ta med oss i evalueringen i etterkant. Om det er noen av beboerne rundt Fagertun som ble oppgitt på grunn av feilparkeringer så må vi bare beklage dypt. Dette er noe vi skal være mer forberedt på neste år, blant annet med flere parkeringsvakter, sier lederen i Hageselskapet Nøtterøy og Tønsberg.

SE FLERE BILDER HER!

Ja, for det blir vel arrangement i slutten av mai neste år også, etter en slik respons?
– Ja, det håper vi da virkelig. Arrangementet på Fagertun ga oss ikke mer omsetning enn vanlig, men publikum fikk så mye mer. På Teie torv har folk kommet og kjøpt stauder og så gått igjen. Denne gang var det tombola og servering, og hele stedet innbyr til å være der lenger, sier Ekenes.

At det ikke ble solgt flere planter er ikke Ekenes lei seg for.
– Nei, det er jo grenser for hva våre medlemmer kan produsere, og vi skal jo ikke drive som et eget gartneri, sier hun.

Skal brukes mer

Det er et klart mål for både Stiftelsen Fagertun og Nøtterøy historielag at området rundt lensmannsgården skal brukes mer av hele øyas befolkning. Det ble plassen til de grader gjort søndag.

– Nå skal vi jo evaluere arrangementet vårt i etterkant, men vi håper virkelig vi kan gjenta dette til neste år også, sier Siv Ekenes, Hageselskapet Nøtterøy og Tønsberg.

Også Tjøme Hagelag hadde sitt arrangement i helgen, men da på en langt våtere dag på lørdag.

SE FLERE BILDER HER!