Espen fra Nøtterøy er programleder for disse damene på en øde øy

Her poserer de tolv deltakerne i TV2s realityserie «Øya».

Her poserer de tolv deltakerne i TV2s realityserie «Øya». Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Rått, ekte og debutant.

DEL

(Tønsbergs Blad) TØNSBERG: Det er tre ord blant flere som kan gi en pekepinn på hva årets nye realityserie på TV2 handler om. Andre ord kan være sydhavsøy, samarbeid, overlevelse og personlig vekst og seier. En seier på det personlige plan.

Det er Espen Olanger Simonsen, bosatt på Nøtterøy (men født i Drammen), som er programleder for TV2s nye storsatsing, «Øya». Mandag kveld ble første episode av i alt åtte sendt, og skal vi tro den ferske programlederen, ble serien godt mottatt.

Positive tilbakemeldinger

Espen Olanger Simonsen fra Nøtterøy debuterer som programleder i TV2 realityserie «Øya».

Espen Olanger Simonsen fra Nøtterøy debuterer som programleder i TV2 realityserie «Øya». Foto:

– Tilbakemeldingene til meg har vært ubetinget positive og de har strømmet på. TV2 er fornøyde også og det er det viktigste, sier han og ler.

Det som gleder Simonsen mest er karakteren mange av tilbakemeldingene har.

– Det meldinger fra folk som er lei av realityserier med intriger, utstemming, allianser og premie. Det vi har laget mangler alt dette, dette er reality 2.0. Publikum vil ha det ekte og det får de. Dette er faktisk ekte reality, sier han.

LES OGSÅ: Ungdom dropper TV til fordel for strømming

– Genialt konsept

– Jeg satte de 12 kvinnene på øya. Så skulle de klare seg selv. Jeg har jobbet med TV tidligere, men aldri vært programleder før. Det som trigget meg var at her skal ingen stemmes ut, det er ingen premie å vinne. For å lykkes og overleve må man samarbeide. Dette er et helt genialt konsept! De var helt alene på øya og filmet selv. Deltakerne var satt sammen slik at gruppen skulle lykkes, ikke for at det skulle oppstå intriger, sier Simonsen og legger til:

– Det er klart at tar du bort mat, vann og søvn, oppstår det gnisninger, men de var ikke regissert, sier han.

LES OGSÅ: Nordmenn rømmer NRK

– Hva gjør du som programleder når du ikke er sammen med deltakerne under perioden de er på øya?

ØYBEBOERNE: Det blir alt annet enn soling og bading når tolv norske kvinner sendes ut av TV 2 for å overleve på en øde øy. Fra venstre: Nada Bojic, Mari Solligård, Anette Dahl, Mathilde Møll Arnli, Agathe Marie Bore Halseth, Marianne Vold Aalerud, Espen Olanger Simonsen, Ann Kristin Johannessen, Jenny Skjærseth, Ingeborg Jakobsen, Hanne Søgård, Maren Caroline Frogner Werner og Anette Frøyland.

ØYBEBOERNE: Det blir alt annet enn soling og bading når tolv norske kvinner sendes ut av TV 2 for å overleve på en øde øy. Fra venstre: Nada Bojic, Mari Solligård, Anette Dahl, Mathilde Møll Arnli, Agathe Marie Bore Halseth, Marianne Vold Aalerud, Espen Olanger Simonsen, Ann Kristin Johannessen, Jenny Skjærseth, Ingeborg Jakobsen, Hanne Søgård, Maren Caroline Frogner Werner og Anette Frøyland. Foto:

–  Jeg er fortelleren i programmet og guider publikum gjennom serien. Før jeg satte jentene i land, var jeg med å ga dem trening. Jeg jobber som mental trener, har bakgrunn fra Forsvaret og har ballast fra egne opplevelser. Når vi mennesker befinner oss i en ekstrem situasjon, er det ofte de samme mentale prosessene vi må igjennom. Jeg snakket også med dem da de var ferdige på øya, sier han.

Kalibrering

Etter at de 12 ble hentet på øya, var det tid for å oppsummere.

– Deres reaksjoner var utelukkende positive. De har vært uten all luksusen vi omgir oss med. Bare det å ta et glass vann når man er tørst, gir en intens glede. Dette er en kalibrering og setter i fart i følelser og takknemlighet for det man har. I tillegg har dette vært en personlig seier for deltakerne og de har lært seg selv bedre å kjenne, sier han.

Reprisen av første episode av «Øya» vises på TV2 onsdag kveld.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken