Her er trioen som skal stenge Nøtterøy-døren

VOKTER BURET: Eirik Varpe (fra venstre), Johan Hedlund Bergqvist og Karl-Henrik Stenkjær på Nøtterøy håndball gleder seg til å ta fatt på oppgaven i eliteserien.

VOKTER BURET: Eirik Varpe (fra venstre), Johan Hedlund Bergqvist og Karl-Henrik Stenkjær på Nøtterøy håndball gleder seg til å ta fatt på oppgaven i eliteserien. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Denne gjengen kommer til å ha hendene fulle denne sesongen.

DEL

(Tønsbergs Blad) Jubelen fra fjorårssesongen har stilnet. Nå er hverdagen kommet for Nøtterøy håndballklubb, nykomlingene i årets eliteserie.

De var best i 1. divisjon i fjor, men nå må de omstille seg. Nøtterøy er nemlig tippet ned igjen av de andre trenerne i eliteserien. Til og med Nøtterøys egen trener, Torbjörn Klingvall, tipper laget hans kommer til å kjempe i bunnstriden denne sesongen.

– Dette kommer til å kreve enda mer av oss. Også mentalt. Nå må vi belage oss på at vi plutselig kan tape noen kamper på rad. Det gjorde vi ikke i fjor, jeg tror vi kun hadde en rekke med ett tap og en uavgjort, sier keeper Karl-Henrik Stenkjær.

LES OGSÅ: Her ryker sesongen for Simen

Høyere, tøffere, tyngre

Stenkjær er en av Nøtterøys tre keepere, tre spillere som helt sikkert kommer til å få mer enn nok å gjøre denne sesongen.

– Eliteserien betyr høyere tempo, mer trykk, tyngre skudd, sier Karl-Henrik.

– Hvordan forbereder dere dere på det?

– Det er nok kanskje blitt litt mer keepertrening i år enn i fjor. Men det er ikke så store forskjellen, opplegget er det samme i år, sier Eirik Varpe.

18-åringen, som har gått gradene fra Teie og helt opp til Nøtterøys A-stall spiller nå sin første sesong på A-laget. Akkurat det året de har rykket opp i det aller gjeveste selskapet.

– Føler du at du blir kastet til ulvene?

– Jeg ser på dette som en kjempefin erfaring, nå får jeg se på de beste spillerne i landet. Og så håper jeg at jeg får muligheten til å spille noen kamper, får jeg sjansen må jeg jo ta den, sier Eirik, som sier han også lærer noe hver dag på trening sammen med de to rutinerte keeperkollegaene sine.

I tillegg til Varpe og Stenkjær, utgjør svenske Johan Hedlund Bergqvist Nøtterøys keepertrio. Han, som de to andre, er opptatt av å fokusere på den muligheten de nå har til å spise kirsebær med de store.

– Vi må jo huske at det er dette vi har trent for, det er her vi har lyst til å spille og her vi hører hjemme. I og med at vi vant 1. divisjon i fjor har vi jo bevist det, sier Johan.

LES OGSÅ: Håndball-Norge tipper Nøtterøy ned. Det forstår Nøtterøy-treneren.

Gjør alt for å overleve

Søndag starter alvoret. Da er Bodø motstander hjemme i Nøtterøyhallen. Bodø ble tippet midt på tabellen i år av de andre trenerne i divisjonen.

– Bodø er et godt lag som har spilt i eliteserien i mange år, de kommer til å gi god motstand, sier Karl-Henrik.

Kampen etter det kommer til å bli spesiell for Karl-Henrik. Da møter de nemlig hans moderklubb Falk.

– Jeg spilte 9–10 sesonger der, så det blir ekstra gøy. Det er moro med lokalderby, men jeg er Nøtterøy-spiller nå, forsikrer han.

– Og hva tror dere selv om Nøtterøys sjanser i årets eliteserie?

– Vi skal i hvert fall gjøre alt for å overleve, men det blir tøft, sier Karl-Henrik.

– Men det sier man jo alltid om nye lag, legger Johan til.

Og alle tre er uansett enige om at det er bedre å være en liten fisk i en stor dam, enn en stor fisk i en liten dam.

LES OGSÅ: Nøtterøy Håndball signerte profilert spiller med erfaring fra det norske landslaget

Artikkeltags