(Tønsbergs Blad)

– Vi har hatt en dialog med Folksom som eier lokalene hele tiden. Det har vært et midlertidig opplegg, og vi har hele tiden vært åpne om at vi ikke skal være der så lenge, forteller Nick Sandberg.

– Rause

Han forklarer videre at Folksom AS har stilt lokalene i Storgaten til gratis disposisjon for prosjektet i snart halvannet år, og det også uten å belaste Teigen-arbeidsgruppa for noen form for driftskostnader.

– Det har vært et helt fantastisk raust bidrag, men vi har nå i felleskap kommet fram til at det er fornuftig å avslutte denne midlertidige utstillingen.


Dyr strøm

Timingen har sammenheng med høye strømpriser

– Dette er rett og slett en konsekvens av strømprisene. Vi føler det er uforsvarlig å holde det gående, så nå pakker vi ned utstillingen og setter den bort inntil videre.

– I halvannet år har vi hatt faste åpningstider noen timer hver lørdag, og med dagens strømpriser så blir det selvsagt uforholdsmessig kostbart å holde så store lokaler oppvarmet for en så begrenset åpningstid. Spesielt nå som en ny vinter med svært høye strømpriser venter.

Har oppnådd det de ville

Sandberg syns det er greit at dette skjer nå, vel vitende om at utstillingen skal inn på Brygga Kino etter hvert.

– Jeg syns det er helt ålreit at vi avslutter den midlertidige utstillingen nå. Jeg har hele tiden sagt at formålet med utstillingen er oppnådd for lenge siden. Det handlet om å visualisere mulighetene, og på den måten skape interesse rundt et permanent Jahn Teigen Museum i Tønsberg. Jeg tenker det er greit at vi nå pakker ned og bruker ressursene til å planlegge et museum/opplevelsessenter, på Brygga Kino.

– Når kommer dere til å flytte inn på Brygga Kino?

– Nei, det vet jeg ikke. Det henger litt i sammen med de tiden vi står oppi nå. Prosessen rundt forretningsmodell, konsept og finansiering er litt mer krevende nå enn det var for et år siden. Vi har prosesser gående, men ennå ikke landet på endelig modell for museet.

– Fortsatt optimist?

– Vi er selvsagt optimister, og håper å finne gode løsninger så snart som mulig, men det er litt sånn at ingenting er på plass før alt er på plass, sier Sandberg.

Dugnadsgjengen pakker ned den omfattende utstillingen, som består av flere hundre gjenstander fra Teigens lange karriere, første helg i oktober. Det betyr at siste vanlige åpningsdag blir på dagtid lørdag 24.9.