Gå til sidens hovedinnhold

To pågrepet for hasjdyrking, ble oppdaget i husbrann

Artikkelen er over 3 år gammel

Flere skal ha blitt uvel av røyken som kom fra huset midt i Revetal sentrum.

(Tønsbergs Blad)

To personer sitter i avhør etter at politiet oppdaget at de sto som leietakere av huset som torsdag kveld begynte å brenne i Revetal sentrum. Begge er av utenlandsk opprinnelse. Det opplyser Trine Berg, leder for voldsseksjonen ved politiet i Tønsberg.

I kjelleren på huset ble det funnet en mindre hasjplantasje.

Det er Reavisa.no som forteller historien om hasjplantasjen som ble oppdaget i kjelleren.

Torsdag rykket store mannskaper fra brannvesenet ut etter meldingene om brannen i eneboligen på Revetal. Flere brannbiler som sto parkert langs Bispeveien gjennom sentrum gjorde at trafikken ble sperret. Huset ble raskt gjennomsøkt, uten at brannmannskapene fant noen personer i bygningen.

Narkotikapolitiet inne i saken

Ved 21-tiden torsdag var det fortsatt for tidlig for brannvesenet å lete etter arnestedet. Men da det ble gjort fikk mannskapene store øyne. I kjelleren, under varmelamper, sto rundt hundre hasjplanter. Da reagerte politiet.

– Det var to forskjellige størrelser på plantene, opplyser Trine Berg til tb.no.

Narkotikaavsnittet ved politiet i Sør-Øst har overtatt ansvaret for saken.

I Reavisa framgår det at politiets teori er at en varmelampe i kjelleren veltet og antente brannen. Vitner på stedet oppdaget brannen og grep inn. Noen av disse skal ha blitt uvel av røyken som veltet ut fra kjellervinduet.

Brannvesenet opplyser til tb.no at forbipasserende som grep inn gjorde alt riktig. De skal ha åpnet inngangsdøren og ropt inn i huset for å sjekke om noen oppholdt seg der.

Litt senere ble det klart at de to som hadde vært i huset, hadde stukket ut verandadøren, som de lot stå åpen. Begge skal senere ha blitt sporet opp av politihunder, og de sitter altså nå pågrepet og må svare for mistankene om sine gartneraktiviteter i kjelleren.

 

LES OGSÅ: Mann dømt til fengsel etter at en hund fant hasjplantasjen hans

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.