Vil ha flere i jobb

Leder i arbeids- og sosialkomiteen på Stortinget, Robert Eriksson (Frp), mener det er urovekkende at antall funksjonshemmede i jobb går ned.

Leder i arbeids- og sosialkomiteen på Stortinget, Robert Eriksson (Frp), mener det er urovekkende at antall funksjonshemmede i jobb går ned. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Frp vil bevilge mer penger for å få flere funksjonshemmede i jobb.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Leder i arbeids- og sosialkomiteen på Stortinget, Robert Eriksson (Frp) vil gjerne ha flere funksjonshemmede i jobb. Tall fra Statistisk Sentralbyrå (SSB) sist vinter viste at det var hele 21.000 færre funksjonshemmede i jobb i 2011 enn det var i 2010. Samtidig har tallet på antall funksjonshemmede som ønsker seg jobb ligget stabilt på 78.000 personer. Frp fremmer nå flere forslag i forbindelse med revidert nasjonalbudsjett som skal bidra til å snu utviklingen.

– Staten har fått om lag seks milliarder kroner i økt økonomisk handlingsrom fra januar og fram til nå. Det at vi da bruker noen flere millioner kroner på gode og nyttige tiltak for å få flere funksjonshemmede i arbeid, har vi råd til, sier Eriksson til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Frp foreslår å øke bevilgningene til arbeids- og utdanningsreiser med tre millioner kroner, samt en styrking av funksjonsassistanse rettet mot arbeidslivet med to millioner kroner.

– I det store og hele er dette bare småpenger, men det er utrolig viktige penger for at flere funksjonshemmede skal kunne delta i arbeidslivet. Det hjelper ikke å tilrettelegge arbeidsplasser hvis man ikke kommer seg til arbeidsplassen. Derfor er blant annet en styrking av ordningen med arbeids- og utdanningsreiser helt avgjørende for å lykkes med økt yrkesdeltakelse i denne gruppen, sier Eriksson.

Frp ønsker dessuten å bruke 10 millioner kroner på at bedrifter uten IA-avtale (inkluderende arbeidsliv) skal kunne få tilskudd til tilrettelegging på arbeidsplassen. (ANB)

Artikkeltags