Vikarbyrå får refs

På nettet har Eilen Barbro Walberg (58) mottatt massiv støtte og oppmuntring.

På nettet har Eilen Barbro Walberg (58) mottatt massiv støtte og oppmuntring. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Vikarbyrået som vraket Eilen Walberg (58) til en barnehagejobb, kalles nå inn på teppet.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

[DT] Det er likestillings- og diskrimineringsombudet som vil ha en forklaring.

Mandag skrev Drammens Tidende om Eilen Walberg (58) som fikk avslag på søknaden om vikarstilling i en barnehage på grunn av for høy alder.

Nå er vikartjenesten kalt inn til møte hos likestillings- og diskrimineringsombudet.

I hele går verserte saken i flere medier, etter at Drammens Tidende mandag fortalte historien til Eilen Walberg som fikk avslag på en jobbsøknad på grunn av for høy alder. Utgangspunktet for den utrolige historien er disse linjene:

«Vi må dessverre si med en gang at når det gjelder denne jobben setter vi en øvre aldersgrense på 45 år. Spesielt når søker ikke har vært i yrket før, eller på en stund. Dette er fordi jobben i barnehagen i dag er blitt veldig røff og svært krevende, og fordi jobben som vikar er om ikke dobbelt krevende så er det hardere arbeid enn man skulle tro», skrev daglig leder i Alvens Vikartjeneste, Kari Anna Sandvik.

På nettet har Walberg mottatt massiv støtte og oppmuntring – men det også har satt sinnene i kok hos flere, blant annet likestillings- og diskrimineringsombudet. I dag ble Alvens vikartjeneste kalt inn til et møt, for å forklare seg. (ANB)

Les hele saken i DT

Artikkeltags