Tar lang sommerferie

Stortinget åpner ikke før i oktober.

Stortinget åpner ikke før i oktober. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Fredag tar Norges nasjonalforsamling sommerferie, og det vil ikke bli fattet eneste vedtak før Stortinget åpner igjen til høsten.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

[NETTAVISEN] Stortingets møter går i sesjoner, en vårsesjon og en høstsesjon. Vårsesjonen avsluttes fredag, sier Stortingets direktør, Ida Børresen, til Nettavisen.

Fram til Stortinget offisielt åpner igjen i oktober, blir det helt tomt i stortingssalen – i totalt 15 uker.

– I denne perioden, fram til åpningen i begynnelsen av oktober, er det ikke møter i salen. Da fatter ikke Stortinget vedtak, sier Børresen.

Ikke ferie

- Mange vil jo kalle dette en veldig lang sommerferie?

– Nei, det er det ikke. Det er jo ikke ferie, selv om de avvikler ferie i den perioden som andre folk. Det er fortsatt mye arbeid som gjennomføres, og det er særlig en del reiser i slutten av perioden, sier Børresen.

Hun påpeker at stortingsrepresentantene jobber litt annerledes enn andre.

– Det å være stortingsrepresentant er litt annerledes. De arbeider på en annen måte. Deres arbeid er delvis på Stortinget i sesjonene, men også i stor grad hjemme i deres distrikt og i partiene, sier Børresen, og fortsetter:

– Vi har jo ikke ansatt representantene. Jeg som direktør er ikke deres arbeidsgiver. Det er viktig å understreke at de er valgt, og at det er et verv, sier hun.

Gjelder ikke

Børresen sier at ferieloven ikke gjelder for stortingsrepresentantene.

– Det er ingen ferielov som gjelder for dem, så det forutsetter at de tar ferie når de får det til. Jeg vil tippe at de i et valgår knapt har ferie, sier hun til Nettavisen.

Tidligere stortingsrepresentant og Rødt-politiker Erling Folkvord, mener imidlertid at Stortingets sommerferie er for lang.

– Det at Stortinget skal slutte litt tidligere enn elevene på skolen, og starte opp igjen en og en halv måned etter skolen, er jo ingen naturlov, sier Folkvord bestemt.

Han mener stortingsferien med fordel kan kortes ned.

– De som vil ta det lugnt og rolig, de har jo en urimelig lang sommerferie. Det samme gjelder juleferie og påskeferie, sier Folkvord.

Les hele saken i Nettavisen

(ANB)

Artikkeltags