Streiken rammer hardt

Barbara Priesemann stiller seg uforstående til at sønnen Max (15) og andre funksjonshemmede rammes hardere av streiken enn andre. Elever behandles ulikt, sier hun.

Barbara Priesemann stiller seg uforstående til at sønnen Max (15) og andre funksjonshemmede rammes hardere av streiken enn andre. Elever behandles ulikt, sier hun. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Barbara Priesemann reagerer på at funksjonshemmede elever som hennes sønn Max, ikke får noe undervisningstilbud, mens andre elever får.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

[Rana Blad] – Jeg er innstilt på at Max mister SFO-tilbudet sitt så lenge assistentene er i streik. Det gjelder mange. Det jeg reagerer på er at han heller ikke får sitt ordinære undervisningsopplegg ved Mo ungdomsskole så lenge læreren som har ham i disse timene, ikke er i streik og skolen holder åpent for vanlig undervisning, sier Barbara Priesemann til Rana Blads nettutgave.

Max er alvorlig psykisk utviklingshemmet og kan ikke være alene hjemme. På skolen har han en egen assistent tilknyttet seg, og noen undervisningstimer i uka med lærer og assistent.

Så lenge Max er uten tilbud må en av foreldrene være hjemme med ham til enhver tid.

– For oss er det ikke et alternativ å ta ham med oss på jobb. Vi har heller ikke et familienettverk her som uten videre kan stille opp for oss. Fordi han krever oppmerksomhet av den som har ansvaret for ham hele tida, er det lite arbeid vi får gjort hjemmefra, sier Priesemann.

Max sine foreldre deler på å være hjemme med sønnen. For å gjøre det må de enten bruke feriedager eller ta permisjon uten lønn.

I dag, fredag, skulle Max i følge timeplanen ha undervisning.

– Jeg forstår at skolen er i en vanskelig situasjon når så mange tilknyttet undervisningen er i streik, men så lenge det er lærere på jobb, bør det ikke være skille mellom elevene. Med planlegging kunne dagene og belastningen vært fordelt mellom flere, sier Barbara Priesemann og understreker:

– Nå oppleves det som om ei gruppe kollektivt utestenges fra skolen. (ANB)

Artikkeltags