Anklagene øker

Korrupsjonsanklager mot Yara øker i omfang. F.v.styreleder, Bernt Reitan,  konsernsjef Jørgen Ole Haslestad i Yara,  og advokat Jan Fougner under en pressekonferanse i Yaras lokaler i Oslo.

Korrupsjonsanklager mot Yara øker i omfang. F.v.styreleder, Bernt Reitan, konsernsjef Jørgen Ole Haslestad i Yara, og advokat Jan Fougner under en pressekonferanse i Yaras lokaler i Oslo. Foto:

Økokrims korrupsjonsetterforskning av Yara har avdekket at flere titalls millioner kroner kan ha blitt betalt i bestikkelser til Libya.

DEL

Supertilbud: 5 kr for alt innhold på nett i 5 uker

Mens Yaras private granskningsrapport er offentliggjort og avsluttet, har Økokrims gransking økt i omfang. Yara er siktet for grov korrupsjon i forbindelse med prosjekter både i Libya og India.

Ifølge Dagens Næringsliv har sveitsiske myndigheter har den siste tiden intensivert jakten på formuer skjult av libyere med tilknytning til Gaddafi-regimet. Dette knyttes nå til Yaras utbetalinger, som kan ha fungert som bestikkelser til Libya etter samarbeidet ble innledet i 2007.

– Vår eksterne gransking har hatt sine begrensninger når det gjelder tilgang til enkelte personer og bevismateriale, og vi er sånn sett forberedt på at det kan komme fram nye opplysninger gjennom Økokrims etterforskning. Av hensyn til Økokrims etterforskning kan vi ikke nå kommentere saken ytterligere, sier konsernsjef Jørgen Ole Haslestad i Yara. (ANB-NTB)

Artikkeltags