Her tenker de seg spafasiliteter på et 150 kvadratmeter stort areal.

Det kommer frem av en forespørsel om forhåndskonferanse som er sendt til kommunen.

- Ro og opplevelser

- Vi vil utvikle Engø Gård som hotell og Tjøme som destinasjon, samt gi merverdi for våre gjester, sier leder på Engø Gård, Emma Järpell.

Tilbygget med spa-avdeling foreslås som en forlengelse av et eksisterende bygningsvolum i badehuset som har garderober og massasjerom.

- Men hva skal tilbygget romme?

- Den kreative prosessen har akkurat startet, men det vil handle om indre ro og opplevelser, sier Engø-sjefen.

Det er Ola Roald Arkitektur som har stått for utformingen av skissen.

(Saken fortsetter under illustrasjonene)

- Og prosjektet har som mål å videreføre det eksisterende arkitektoniske uttrykket med hensyn til takhøyder, formuttrykk og materialvalg, understreker arkitekt Giulio Torracchi

Det finnes ingen vernede trær på tomten, men tilbygget foreslås oppført på en måte som gjør at eksisterende trær på tomten kan beholdes.

- Tjømes frodige vegetasjon er en viktig pådriver i prosjektet, og det foreslås åpninger i bygningsmassen der naturen dras inn i bygget, visuelt eller fysisk. Spaet legges over en eksisterende kolle på tomten. Denne har en høyde på litt over en meter og foreslås drat inn i bygget for å unngå sprengning og for å videreføre konseptet om naturen som del av arkitekturen, står det videre.

Håper på rask oppstart

Emma Järpell håper på positive og raske svar i søknadsprosessen slik at de kan komme i gang så snart som mulig. Hun opplyser ellers at dette kan bidra til flere arbeidsplasser på Engø Gård.

- Vil spatilbudet være åpent for andre enn hotellets gjester?

- Absolutt, sier Järpell.

Hun forteller at de allerede har et tilbud i dag som åpner for besøk i badehuset på dagtid også for folk som ikke har booket rom på Engø Gård.