Gå til sidens hovedinnhold

Nå kan du teste Øyene gratis i hele januar!

Med ett klikk kan du nå få tilgang til alt plussinnhold på oyene.no i januar måned.

– Vi håper så mange som mulig vil benytte seg av denne muligheten. De som ikke leser Øyene så ofte kan nå få et innblikk i hva vi leverer hver dag, helt kostnadsfritt, sier redaktør Tor Aslesen.

Må logge inn

Leserne som tegner seg for gratis tilgang, vil bli bedt om å logge seg inn med aID. Hvis man ikke har en bruker fra før, må dette derfor opprettes.

Du trenger ikke oppgi betalingsinformasjon, og det vil ikke bli trukket penger når tilgangen løper ut i februar.

- På oyene.no vil du nå finne flere artikler der øyboere sier noe om sine forventninger og tanker om 2022. Vi vil også følge utviklingen på koronafeltet fremover, og selvsagt skrive om mye annet som rører seg - om det så er i strandkanten, næringslivet, på kulturfeltet eller helt andre steder. Hver dag kommer det en rekke nye saker fra øyene på våre nettsider, så det er absolutt verdt å følge med her. Det er også verdt å merke seg at mange av de sakene vi lager til nett aldri kommer på trykk i papiravisa vår, sier Aslesen.

Eksklusivt for abonnenter

Tilbudet med gratis lesing gjøres i forbindelse med at Øyene gjenoppretter kravet om at man må være innlogget abonnent for å få tilgang til eksklusivt innhold.

Fra 28. desember og frem til torsdag 6. januar har alle plussartikler på oyene.no vært tilgjengelig for alle. Dette skjedde som en konsekvens av at Øyenes tjenesteleverandør Amedia ble rammet av et dataangrep.

– Da systemene våre ble rammet, ble tilgangen til plussartikler rutinemessig åpnet for å sikre at alle abonnenter får tilgang til journalistikken de har betalt for. Nå vet vi at vi er i stand til å gi abonnentene som har betalt trygg tilgang til journalistikken. Samtidig gir vi altså andre muligheten til å lese oss gratis ut januar, sier Tor Aslesen.

Abonnementssystem nede

Flere systemer er fortsatt rammet av dataangrepet mot Amedia, som er eier og tjenesteleverandør for norske lokalaviser over hele landet.

Dette har enkelte konsekvenser for eksisterende abonnenter. Blant annet er det på nåværende tidspunkt ikke mulig å si opp abonnementet.

– Vi har fortsatt ikke tilgang til vårt abonnementssystem. Dette betyr blant annet at det ikke er mulig å si opp abonnementet på nåværende tidspunkt, og det er heller ikke mulig å bli abonnent på vårt felles abonnementsprodukt +Alt. Dette jobber vi fortsatt med å finne løsninger på så snart som mulig. Vi ønsker at det skal være så enkelt som mulig både å kjøpe og å si opp abonnementet sitt på våre aviser, sier konstituert forbrukermarkedsdirektør i Amedia, Carl Gustaf Eriksson.

Kommentarer til denne saken