Gå til sidens hovedinnhold

Nå er det trygt å bade overalt, men ett sted bør du unngå å plaske ...

Artikkelen er over 2 år gammel

Resultatene fra badevannsprøvene viser at det er trygt å bade ved alle badeplasser i Tønsberg og Færder.

(Tønsbergs Blad)

Badevannskvaliteten ved Munkholmen og Fjærholmen, som ved forrige måling var kategorisert som «ikke akseptabel», er nå friskmeldt. Du kan derfor trygt ta et forfriskende bad her i sommervarmen.

Ved Hillestadvannet i Holmestrand kommune frarådes imidlertid bading grunnet oppblomstring av blågrønnalger. Det informerer kommuneoverlegen i Holmestrand.

Blågrønnalger kan produsere giftstoffer (toksiner), lukt- og smaksstoffer. Giftstoffene er i visse konsentrasjoner giftige for både mennesker og dyr og kan være skadelig ved svelging av vann og direkte kontakt med ømfintlige områder som ører, øyne, munn og svelg.

Les også

Nå blir det forbudt å parkere her

 

Symptomer på at man har blitt eksponert for blågrønnalger kan være hudirritasjoner, øye- og øreirritasjoner, sår hals, astmatiske reaksjoner, oppkast, diaré, magesmerter og feber.

Spesielt små barn og personer med sart hud eller hudallergier er utsatt. På bakgrunn av dette frarådes publikum bading i Hillestadvannet og i øvrig vann med synlig innhold av blågrønnalger, skriver kommuneoverlegen i Holmestrand kommune.

LES OGSÅ: Slik blir du lurt og svindlet på ferie 

Kommentarer til denne saken