Her vinner Nøtterøys stoltheter NM!

Nøtterøy musikkorps er norgesmestere i gatemarsj 2015. Her ser du seiersmarsjen!

Artikkelen er over 2 år gammel

Nøtterøy skolekorps er norgesmestere i gatemarsj 2015.

DEL

De var tre svært sterke konkurrenter i Nadderud arena lørdag. Skolekorpsene knivet om hvem som er best til å marsjere, og Nøtterøy skolekorps vant for fjerde gang!

- Det var svært høyt nivå i år, så vi er svært stolte av musikantene våre, sier Mette Vikan Andersen.

De unge musikanten har trent og trent på både rette rekker og armesleng i hele vår. Blant annet seilte de ut til Østre Bolæren for å øve i og rundt anlegget som skal rives i løpet av 2016.

Lange marsjtradisjoner

Nøtterøy skolekorps har sterke marsjtradisjoner.

Nøtterøy har vunnet NM-finalen i 2007, 2009 og 2011. De vant i 2013 også, men da ble det på walkover. Ingen andre korps meldte seg på.

LES OGSÅ: Nå vil de vinne NM

Lørdag kjempet de altså mot to andre sterke konkurrenter, både Smågardistene og Hoff jente- og guttekorps. Men det var musikantene fra Nøtterøy som var best til å marsjere!

Nøtterøy fikk 93 poeng, mens Smågardistene fikk 91 poeng.

Gatemarsj–korpsene skal i konkurransen spille marsjer og marsjere etter en oppskrift/skisse. Her var det trommemarsj, spilling av marsjer stående og marsjerende, marsjering i svinger og i kuvendinger.

I videoen til Wenche Breverud øverst kan du se hele innsatsen til Nøtterøys stoltheter denne helgen!

Tor André Stokness er seniorkorpsets marsjinstruktør.

Vant en gang til!

Det er Smågardistene, eller Stabekk skoles musikkorps, som er arrangør for festivalen der NM i gatemarsj var en del av programmet. Smågardistene er 100 år i 2015, noe de feirer med en tre dager lang festival.

Søndag deltok Nøtterøy skolekorps under stevnet på Nadderud kunstgressbane. Korpsene samlet seg på to-tre forskjellige steder og marsjerte til Nadderud.

Festivalen hadde vennskapelig besøk av Alexandria Marching Band fra USA. I tillegg fikk alle se Hans Majestet Kongens Garde.

Under paraden blir det nok en marsjkonkurranse, denne gang med alle de deltakende korpsene i festivalen. Det var dommere langs ruten og som bedømte korpsenes marsjering.

Her ble det nok en gang en marsjtriumf for Nøtterøy skolekorps - i dobbel forstand. Både junior- og senirokorpset vant premie for sin innmarsj søndag!

Men NM ble altså avgjort lørdag, med Nøtterøys stoltheter på topp.

LES OGSÅ: Nå vil de vinne NM

LES OGSÅ: Fremaaaad, marsj!

SE BILDENE: Se korpset i aksjon 17. mai

Artikkeltags