Vil ta større risiko

Mads Østberg.

Mads Østberg. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Mads Østberg røper at han vil ta større risiko under Rally Argentina.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Sesongens femte VM-runde er bare én uke unna – og Mads Østberg kommer til Sør-Amerika med en solid porsjon selvtillit etter seieren i Portugal nylig.

– Selvtilliten min er allerede bra, men kanskje har jeg nå trygghet nok til å pushe enda hardere og ta større risiko, sier mossingen til wrc.com.

Østberg hadde aldri stått på toppen av pallen i rally-VM før han suste inn til seier i Portugal for drøye to uker siden. Den historiske triumfen førte 24-åringen opp på tredjeplass i VM-sammendraget.

Tøffe veier

Nå venter Rally Argentina – med en offensiv Østberg på startstrek.

– Jeg har selvfølgelig ikke lyst til å krasje, men føler definitivt at jeg kan ta større risiko og pushe hardere, sier mossingen.

Veiene i Argentina er kjent for å være krevende både for bil og fører, uten at det skremmer VM-treeren.

– Jeg vet nå at jeg kan håndtere veldig vanskelige forhold – og er veldig glad for det, sier Østberg – med henvisning til det som skjedde i Portugal.

Der skapte nemlig tåke og nedbør store utfordringer – og en rekke førere måtte bryte underveis. Rallykongen Sebastien Loeb var blant dem som havnet i grøfta.

Sterk sesongstart

Mossingen innser samtidig at det kan bli vel tøft å kjempe om en pallplass i det kommende Rally Argentina. Veiene i Sør-Amerika er nemlig ukjente for både han selv og kartleser Jonas Andersson, hvilket betyr at duoen trenger tid til å føle seg litt fram.

– Vi sikter nok ikke mot pallen i Argentina, men så fort vi returnerer til mer vante omgivelser, skal vi definitivt pushe mer, sier han.

Ved siden av seieren i Portugal har Østberg tredjeplass fra Sverige og fjerdeplass fra Mexico denne sesongen. Totalt 53 VM-poeng betyr at 24-åringen ligger bare 13 poeng bak ledende Sebastien Loeb.

– Vi har hatt en strålende start på sesongen, og nå er vi i en fin posisjon i sammendraget, fastslår han.

Petter Solberg er andremann i VM-sammendraget – ni poeng foran sin norske rival. (ANB)

Artikkeltags