Frisør-Bibbi tar grep: – Vi har alle et ansvar for miljøet

Bibbi Engø har system i oppbevaringen av farlig avfall i sine butikker. Salgsrådgiver Håkon Arnesen i Ragn-Sells tar ansvar for at avfallet blir fraktet vekk og destruert på en sikker måte.

Bibbi Engø har system i oppbevaringen av farlig avfall i sine butikker. Salgsrådgiver Håkon Arnesen i Ragn-Sells tar ansvar for at avfallet blir fraktet vekk og destruert på en sikker måte. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Hårlakkbokser og farvetuber fra fire salonger skal håndteres som farlig avfall. Nå har eier av salongene Bibbi Engø fått avfallshånderingen i faste former.

DEL

(Tønsbergs Blad) – Miljøet vårt er vårt felles ansvar, jorda skal vi overlevere til våre barn og barnebarn. Derfor har det vært viktig for oss i Bibbis frisørsalonger å være en del av arbeidet med miljøvern i hverdagen, forteller Engø.

Ny avtale

Nå har hun, og de fire salongene hun eier, fått en avtale med renovasjonskonsernet Ragn-Sells, for henting av avfallet.

Medarbeiderne i salongene samler sammen det som blir regnet som farlig avfall, slik som lakkbokser og fargetuber, og legger det i spesielle mindre containere.

– Vi skolerer alle medarbeiderne i salongene til å bli mer opptatt av miljøet, og snakker mye om dette på jobben, sier Engø.

– Alle er gira på å gjøre en god miljøjobb, det smitter også over på hvordan vi behandler avfallet hjemme også. Da kan vi overlevere kloden vår til våre barn og barnebarn med god samvittighet, sier hun.

Artikkeltags