Gå til sidens hovedinnhold

Meteorologen: – Først stiger temperaturen, så kommer det veldig mye regn

Artikkelen er over 2 år gammel

Meteorologens anbefaling: Følg med på værradaren for å se når styrtregnet kommer.

(Tønsbergs Blad)

(Nettavisen): Flere steder Østafjells er temperaturen oppe i 16-17 grader på morgenkvisten tirsdag, og utover dagen ventes temperaturen å stige raskt. I Tønsberg ventes 25 grader. Temperaturstigningen er et forvarsel om lavtrykket som ventes å treffe tirsdag ettermiddag og kveld.

– Det er en klassisk situasjon med varmt vær og høy luftfuktighet som går forut for nedbørsområdet, sier statsmeteorolog Magnus Ovhed til Nettavisen.

Har sendt ut farevarsler

Det er sendt ut en rekke farevarsler for kraftige regnbyger tirsdag kveld og onsdag.

Ovhed anslår at man Østafjells vil merke omslaget og styrtregnet for fullt ved 18-tiden tirsdag, men sier det er usikkerhet knyttet til når og hvor nedbøren kommer.

Se værradar på yr.no her

– Hold deg unna bratte skråninger, samt bekker og elveløp med stor vannføring, lyder anbefalingen fra meteorologene i farevarselet for deler av det østafjelske.

– Vanskelig å si når det treffer

– Det er veldig vanskelig å si når og hvor dette treffer. Best mulig oversikt får du ved å følge med på værradaren på Yr-appen eller på Yrs hjemmeside. Det kan komme mye regn i et veldig begrenset område. Våre prognoser tilsier 50-60 millimeter i løpet av seks timer. Det er veldig mye, og det er sendt ut farevarsel for jordskred. På én time venter vi opp i 20 millimeter nedbør, sier meteorologen.

Yrs nye nedbørskart viser hvor nedbøren faller 90 minutter fram (og tilbake) i tid. Har du Yr-appen på din smarttelefon, kan du nå klikke på kart-symbolet og se en animasjon som viser nedbørsfeltene som er i bevegelse der du befinner deg.

 

Kommentarer til denne saken