– Jeg blir provosert og trist over at noen forsøker ta seg til rette. Hensynet til skogen må komme først

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Bevarelse av Teieskogen må komme først og idretten sekundært. 

DEL

LeserbrevJeg leser i TB 2. april om Teie IFs planer for Teie idrettspark. Det opplyses i artikkelen at Teie idrettspark i løpet av noen år kan «forvandles til et anlegg med nye kunstgressbaner, nytt klubbhus, småbaner med vant, diskgolfbane, sykkelløyper, hinderløype, skøytebane pluss bedre lyssetting og parkering.»

En prosjektgruppe med Mette Fagernes som leder «ønsker at idrettsparken også skal være sosialt samlingspunkt for hele nærmiljøet. (..) De har i sitt arbeid forsøkt å se mange tiår fram i tid.»

Provosert

Når jeg leser om de nye planene til Teie IF og prosjektgruppa (planer som for øvrig er enda mer omfattende enn tidligere fremlagt) så blir jeg provosert, men også trist. Jeg blir provosert over at en aktør i området forsøker å ta seg slik til rette, og mener det foreligger et behov av denne parken på vegne av oss alle.

Det foreligger så vidt meg kjent ingen utredning av hva nærmiljøet ønsker, annet enn skolene – Teie og Teigar, som allerede bruker skogen og området, og slik sett har mer goder tilgjengelig enn andre skoler.

Det gjør meg trist at man ikke forstår at man med slike inngrep i området, sakte, men sikkert visker ut skogen.

Bekymret

Vi som har vokst opp og bor i dette området er bekymret for Teieskogens fremtid. Vi trenger ikke flere slike tilpassede «samlingspunkt», for Teieskogen er allerede et naturlig «samlingspunkt», et fristed, for veldig mange.

Planen som er lagt fram vil kommersialisere området, føre biltrafikken lenger inn i området og forskyve skoggrensen.

Utvikling av idretten i området, bør basere seg på minst mulig endring av området. Teie IF bør i stedet forsøke å få til nødvendige fornyelser, som oppgradering av klubbhus,  med en langt mer nøktern innfallsvinkel, som tar hensyn til omgivelsene rundt.  

En fremtidsrettet utvikling, er å la slike områder være mest med mulig i fred. Bevarelse av Teieskogen må derfor komme først og idretten sekundært. 

Artikkeltags