Gå til sidens hovedinnhold

Hva kostet egentlig besøket fra kronprinsparet?

Artikkelen er over 2 år gammel

Dersom det er slik at et kongelig dagsbesøk går på bekostning av kommunens økonomi og evne til å gjennomføre andre nødvendige tiltak, så er det problematisk.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

(Tønsbergs Blad)

Kronprinsparet besøkte ulike steder i Vestfold sist uke. Den 5. september besøkte de Færder kommune. I forkant av kronprinsparets besøk, kunne man lese i TB om ulike forberedelser som har blitt gjort. Naboer har pusset opp en kaifront på Teie båthavn, utedrift  i kommunen har «jobbet på spreng», flere av kommunens ansatte har jobbet i flere uker i anledning besøket.  

Det hadde vært interessant å se det totale beløpet, dette korte besøket har kostet kommunen. Eller er det slik at kommunen har fått øremerkede midler av staten, i anledning kongelig besøk? Dersom det er slik at det er kommunen som betaler, så gjør jeg meg noen observasjoner i den forbindelse.

For å linke dette opp mot en konkret sak: Teiedammene er gjengrodde og  ustelte. Dette har blitt skrevet om i TB ved flere anledninger, i et innlegg om av 6. juli 2018, forteller varaordfører i Færder, Bjørn Kåre Sevik (FrP) at «Vi har hatt saken oppe i hovedutvalgsmøtet tidligere, men det er snakk om så store kostnader at det er en budsjettsak.» Videre, sier Sevik at han ikke kan oppgi «hvor mye en opprenskning vil koste, da fagfolk må komme for å gi en prisantydning til kommunen.»

Les også

Teiedammene gror igjen: Tar ikke politikerne grep nå må opprenskning vente flere år

 

Han kan heller ikke garantere at det kommer inn i  2019-budsjettet. Politikerne på Færder har lenge vært kjent med problemstillingen ved Teiedammene, men det finnes (etter hva jeg vet) ennå ingen prisantydning på jobben, kan man da kalle det en prioritert sak i kommunen?

Les også

Stort oppmøte da kronprinsparet kom på besøk: – Jeg har mye å være takknemlig til Færder for

Jeg forstår jo at protokollen er å gjøre det presentabelt ved stedene kronprinsparet skal besøke, jeg har for øvrig ingenting imot at  kronprinsparet kommer på besøk. Men, innbyggerne bør få vite hvor mye et slikt besøk påvirker kommunebudsjettet. Dersom det er slik at et kongelig dagsbesøk går på bekostning av kommunens økonomi og evne til å gjennomføre andre nødvendige tiltak, så er det problematisk.

Kommentarer til denne saken