Gå til sidens hovedinnhold

Dyr julehilsen fra Skagerak Energi

Artikkelen er over 2 år gammel

Våknet opp til en julehilsen fra Skagerak Energi i dag. De har funnet ut at når regjeringa reduserer forbruksavgiften med 0,94 øre/kWh kan de koste på seg å øke nettleien med 2,5 prosent.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

(Tønsbergs Blad)

Skagerak Energi opplyser at dette skyldes investeringsnivået i Statsnett sentralnett og Skagerak Netts eget nett. 

Det at Statnett bygger kabler som skal overføre vannkraft til kontinentet koster store penger og legges på de norske forbrukernes skuldre. At disse kablene blir lagt for å overføre vår kraft til EU betyr også at prisene på strøm i Norge vil øke. Så ikke nok med at de legger på gebyrene for oss, men de vil også legge på prisene slik at vi vil tynges ned enda mer av utgifter til oppvarming og lys.

Det føles urettferdig at norske forbrukere skal belemres med utgifter til bygging av kabler til kontinentet samtidig som dette arbeidet vil føre til ytterligere økte utgifter for oss.

LES OGSÅ: Når det blir mørkt, lyser denne mannen opp

Hvorfor bonus?

Ikke nok med det, men for få år siden betalte Skagerak nett ut bonus til alle ansatte for god jobb utført – hvilken god jobb? Det kunne da ikke ha noe med vedlikehold eller investeringer i nytt anlegg å gjøre? Dersom det hadde vært tilfelle, hadde Skagerak Energi ikke sett nødvendigheten av å øke sine nettleiepriser nå. 

LES OGSÅ: Så mye vil det koste å si nei til ny strømmåler – 1000 kunder i Skagerak må punge ut med mye mer enn alle andre

Se til Frankrike, hva skjer når folket får for mange avgifter og skatter på sine skuldre? Det er bare begynnelsen, og om få år vil regjeringene i mange land få samme problem som i Frankrike, kanskje også i Norge. På tide at politikerne tar til vettet og begynner å tenke på folket – ikke bare på sine egne lønninger og plasser i det politiske system. 

Takk for julepresangen til fra Skagerak Energi til meg og alle andre kunder. Dessverre har vi ingen alternativ enn å benytte oss av dem som leverandør – selv om de er dårlige planleggere og bruker en mengde penger på vedlikehold uten plan og mening. 

Kommentarer til denne saken