Gå til sidens hovedinnhold

Løyperapport for Larvik-distriktet: Snøkanonene og løypemaskinene går for fullt

Artikkelen er over 2 år gammel

Kjærkommen kulde har sørget stor glede for skientusiaster denne uka, for nå er det nemlig mulig å produsere nok kunstsnø igjen. Her er status inn mot helgen.

(Østlands-Posten)

I samarbeid med Larvik Ski, Nanset IF ski, Kvelde ski, Svarstad Ski og Vindfjellsamarbeidet vil Østlands-Posten de neste ukene gi det en løyperapport og en mulighet til å se hvor det er fint å gå på ski eller kanskje ake – for hele familien.

Klubbene sender inn sine rapporter innen fredag morgen, så de er så ferske som mulig.

God tur!

Larvik Ski – UTD Snøpark

Flotte forhold på UTD Stadion der snøkanonene går for fullt for å sikre en lang vinter.

Det vil bli kjørt løyper fredag og i helgen.

Hele lysløypa er åpen, for klassisk og skøyting (2,5 kilometer), Utenfor grillhytta er det er stort lekeområde og akebakke.

Klubben starter opp med skikarusell 29. januar.

Nanset Ski - Vestmarka

Kilometer med løyper: 3 km

Sist kjørt opp: torsdag 17. jan.

Snømengde: 10 cm.

Kjørt ut kunstsnø: Ja.

– Vi har pakket snøen med trommel fra Bjørndalen og rundt Dammen. Det er ikke satt klassisk spor ennå, men det er fint å gå rundt. Vi holder på å produsere snø i kunstsnøtraseen og vil fortsette med det i dagene fremover.

Nanset Ski starter sin skikarusell 23. januar.

Kvelde skiarena

Det har vært litt lite snø og isete flere steder i lysløypa i Kvelde denne uka, og skikarusellen 14. januar ble avlyst, mens treningene har improvisert litt. Torsdag kveld startet imidlertid et prøveprosjekt med snøproduksjon på skiarenaen og snøkanonene går for fullt etter at kulda festet grepet.

– Det er første gang vi har snøkanon i Kvelde, og det er spennende. Vi klarte å produsere nok snø til skøyting natt til fredag, og nå skal vi produsere mer for å få lagt ut for klassisk-gåerne. Dette er spennende, ler Kay Røyland i Kvelde Ski.

Oppkjørte løyper: 3 km

Stilart: skøyting. Det vil bli kjørt klassisk til uka

Snømengde: 7 cm

Info: Lysløypa er åpen for skøyting. men skistadion vil være stengt til produksjonen er ferdig. Akebakken er åpen og det er muligheter og grille her

Arrangement: Skikarusellen begynner tirsdag 22.01.19. Dette er for barn og ungdom fra 2 år og oppover. Påmelding starter kl. 17.00 Start kl. 18.00

 

Vindfjelltraktene

Det har kommet ca. 10cm snø i Vindfjelltraktene de siste dagene. Vi bruker fredagen, til å legge til rette for at det meste av løypenettet på ca. 120km skal være klart til helgen.

Snødybden varierer mellom 35 og 45 cm fra ca. 500 moh. og oppover. Flotte forhold!

I den nedre delen av løypa mot Vindfjelltunet er det lite snø, så der er det bare tråkka gjennom.

LES OGSÅ: Hundekjører ødela nypreparerte skiløyper–10 timers arbeid forgjeves

Svarstad ski–Borgen

Det er fortsatt meget bra forhold i fylkesanlegget i Borgen og innover i «skauen»! Forholdene er som sist helg, flere løyper som er oppkjørt for både klassisk og skøyting, blant annet Borgen til Presteseter (7 kilometer) og Borgen-Løvås (6 kilometer).

God start på turen er å gå fra Borgen og innover turløyper. Gratis stor parkering og åpne garderober/wc. Akebakke og gapahuk med bålpanner. Ta med ved.

Anlegget er åpent og gratis å bruke for alle hele uka og lyset er på fra kl. 16–21 og mandag arrangerer Svarstad Ski teknikkurs for alle nivåer, også for dem som er påmeldt i Vindfjell-løpet og vil ha nye tips (obs, forhåndspåmelding).

Skrim

Heldigvis har det dukket opp litt mer snø på Skrimfjell siden forrige løypemelding, men vi tar gjerne imot mer. Snødybden er nå ca. 20 centimeter noe som gir begrensede muligheter for hva som er mulig å kjøre med stor maskin.

Løypemannskapene planlegger å kjøre samme løyper som forrige helg. Det vil si veien til Støle og Veleliveien. Det vil også bli kjørt noe pakking der dette er mulig med tanke på kommende snøfall.

Helgen lover kaldt og fint vintervær uten nedbør, så det ligger til rette for fine opplevelser på fjellet på tross av noe magre snøforhold.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.