Mange sikret seg påskelitteratur på stort bokmarked

 Markedet bød på hele 5.000 bøker.

Markedet bød på hele 5.000 bøker. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Lions Club Tønsberg arrangerte sist helg nok et stort bokmarked i de gamle lokalene til COOP på Borgheim. Markedet fikk mange kunder som bladde ivrig i bøkene som var lagt ut for salg, og heldige bokormer reiste hjem med mye godt lesestoff.

DEL

- Lions-medlemmene tar imot bøker gjennom hele året fra folk i distriktet som ønsker å rydde i sin boksamling, eller som på grunn av flytting eller av andre grunner ønsker å gi bort hele boksamlinger, opplyser Geir Lund i foreningen.

Han legger til at de er svært takknemlige for de mange, flotte bøkene de får i løpet av året, og at nettopp dette gjør det  mulig å fornye tilbudet av bøker fra marked til marked.

Sorterer på forhånd

Klubbmedlemmene nedlegger et stort arbeid i å vurdere og sortere bøkene i mer enn 20 ulike kategorier, før bøkene settes i plastkasser som er tydelig merket. Dette gjøres for at kundene lettere skal kunne finne frem til sine favoritter.

- Mange av kundene uttrykker tilfredshet med at markedet er så ryddig og oversiktlig, sier Lund.

Da markedet åpnet, var det lagt ut mer enn 5000 bøker for salg, og på søndag morgen var det etterfylt med mange hundre nye bøker.

En stor dugnadsinnsats

- Foran et slikt marked må det gjøres en stor jobb med å frakte bord og bøker fra lager til salgslokale, og etterpå er det rydding og returtransport, påpeker Lund.

Til gode formål

Inntektene fra boksalget vil blant annet gå til lokale lag og foreninger, støtte til Kirkens bymisjons arbeid, Bry deg-prosjektet mot narkotika og mange nasjonale og internasjonale fellesprosjekter i samarbeid med andre Lions-klubber.

- Vi vil gjerne takke alle kunder, og kan forsikre om at alle midler som kommer inn fra publikum går til gode formål. Klubbens drift dekkes fullt ut av kontingenter og av medlemmenes egenbetaling, opplyser Lund.

Artikkeltags