Vi møter henne og Camilla, damene bak Øya Interiør AS, utenfor en stor murbygning på Nøtterøy. Ut av den store bilen deres, som har vært pakket stapp full, har det kommet ti sofaer, 50 spisestuestoler, spisebord, 6-8 lenestoler, 10-12 sidebord, pynt, lamper og bilder og mer til. Felix, Johnny og Mariann har fornøyd båret inn i Jobbhuset og Kvisten gjenbruk, NAV Færders gjenbrukstilbud, sitt møbellager.

De to damene sitter på rundt 250 kvadratmeter med møbler, stablet i høyden, nok til 60 hus. Det må til for å at interiørdesignerne skal ha nok til å style mange hjem samtidig. Men innimellom må de fornye seg, og det er det som skjer nå.

- Vi må det av og til, slik er bransjen vår. Hvert år må vi ha noe nytt. Men da er det greit å kunne gjøre en god gjerning samtidig. Dette er vinn-vinn, synes Lise Johansen og Camilla Berg Eriksen.

- Fine møbler

For Mariann Lia, veileder i NAV Færder, er møblene kjærkomne.

- På Kvisten gjenbruk på Borgheim har vi bare klær, og ikke plass til møbler, men dette kommer likevel godt med til innbyggere i kommunen som vi er i kontakt med og som har behov for møbler. Vi er kjempeheldige, for dette er fine møbler, de er ikke slitt, sier hun.

Johnny Mattsson er miljøarbeider i NAV Færder og har arbeidet med dette tilbudet i mange år.

- Det begynte med at vi dro rundt og hentet blant folk som ga bort på finn.no. Så var det etter hvert mange som ringte, og en del sa vi nei til. Det skal være helt og pent, forklarer han.

Likevel venter en liten jobb også nå.

- Ja, vi går over alle møblene først. Vi har en møbelrensemaskin. Vi har en arbeidstreningsgruppe med ungdommer her, som blant annet jobber med dette, forteller Lia.

- Det er også noe her man kan gjøre litt med selv, spraye, male eller skifte knotter, tipser Johansen.

- Året for gode gjerninger

For Johansen og Eriksen ble det en ekstra positiv opplevelse å fornye seg denne gangen.

- Det er første gang vi gjør dette. Men gjenbruk er veldig i tida. Vi bor begge på Nøtterøy og hadde hørt om Kvisten, så da kom vi til at det er hyggelig å kunne bidra og gi bort, i stedet for å kaste. Tidligere har vi solgt litt også. 2022 er året for gode gjerninger. Kanskje flere stylister også tenker på dette, smiler Johansen.

- Dette er kjempemessig. Et godt påfyll, som kommer til å gå rett ut igjen, tror Mattsson og Lia.

Også Øya Interiør har for øvrig merket to år med koronapandemi.

- Det har gått jevnt og trutt likevel. Vi dekker hele Vestfold, så det er et stort område og alltid en del å gjøre. Vi styler jo mange tomme boliger, og det har gått greit. Men hjemmebesøk har det vært mindre av, sier Eriksen avslutningsvis.