(Tønsbergs Blad)

Festivalen er en del av Den kulturelle skolesekken (DKS), og er et samarbeid mellom de fire kommunene.

– Formålet med festivalen er å gi elevene en dag fylt med innhold av høy kunstnerisk kvalitet, og elevene skal selv være med på å lage festivalen, sier prosjektleder Henriette Larsen i en pressemelding fra Tønsberg kommune.

LES OGSÅ: Festivalsjef Toffen fikk gladnyhet: – Det er gode penger å ha med oss

I skoletiden

Festivalområdet på Slottsfjellet vil bestå av én hovedscene for musikk og én hovedscene for scenekunst. Rundt på området vil det være installasjoner, pop up-overraskelser og verksteder med ulike samarbeidspartnere.

– Det er så mange elever at vi er nødt til å dele opp og kjøre det samme opplegget to ganger. Derfor går festivalen over to dager. Ett av målene er å skape tilhørighet og åpenhet mellom kommunene, og derfor vi dele dagene trinnvis. På den måten det være elever fra alle kommunene begge dagene, sier Larsen.

Festivalen skal foregå i skoletiden, og er gratis for elevene.

– Elevene er selv med på å bestemme innhold og aktiviteter. I tillegg vil flere elever være med på å jobbe frivillig med ulike festivaloppgaver i løpet av de to dagene, forteller Larsen.

LES OGSÅ: Hundrevis av ungdommer festet ved stranda natt til 1. mai: – Vi er ekstra glade for at det også kom noen russ og bidro i rydding

Skeivt kulturår

Elevene vil få oppleve artister som Metteson og Musti, i tillegg til teater, dans, litteratur, og visuell kunst. Det blir også aktiviteter med vekt på blant annet animasjon, nysirkus og foto. Elevene velger selv hva de vil delta på.

– I programmet legger vi vekt på mangfold når det gjelder kjønn, etnisitet, kultur og tilhørighet. I 2022 feirer vi Skeivt kulturår fordi det er 50 år siden forbudet mot homofili ble opphevet. Dette ønsker vi å markere for å vise at vi fortsatt må kjempe for menneskerettigheter – også i Norge, sier Johre.