(Tønsbergs Blad)

– Vi har gjort stort sett det som er mulig for å komme i kontakt med henne, eller avklare hvor hun er, sier politiinspektør Odd Skei Kostveit til Tønsbergs Blad onsdag.

Politiet etterlyser nå vitner i søket etter savnede Veronika Belgen (35), eller personer som vet hvor hun eventuelt kan befinne seg.

Kostveit forteller at de ønsker å komme i kontakt med personer som har hatt kontakt med kvinnen etter 27. juli 2022.

Den siste konkrete observasjonen er gjort i Tønsberg denne datoen.

Nå går de pårørende og politiet ut med bilde av den savnede kvinnen, er bekymret for at hun har vært utsatt for noe kriminelt.

Ingen elektroniske spor

Årsaken til at det har gått så lang tid fra kvinnen ble meldt savnet, til hun nå blir etterlyst, er at politiet har gjort det de kan av etterforskningsskritt, for å finne 35-åringen.

– Kvinnen ble meldt savnet 12. september av familien. De har ikke hatt kontakt med henne siden 27. juli. Vi har ikke funnet noen bevegelser på telefonen eller bankkonto eller andre elektroniske spor, og har avhørt en god del personer eller vitner. Ingen har kunnet gi oss noe svar. Nå går vi ut sammen med familien, for å komme videre, sier Skei Kostveit.

– Hva tror dere har skjedd?

– Det har vi for lite informasjon til å mene så mye om. Men det er bekymringsfullt at det ikke er noen elektroniske spor eller tegn. Samtidig har vi ikke noen konkrete ting som gjør at vi en hypotese er klarere enn noen andre. Vi håper at folk som vet noe kan hjelpe oss videre.

Etter at kvinnen ble observert i Tønsberg 27. juli, har politiet klart å bringe på det rene at Belgen befant seg i Stokke i de påfølgende dagene.

– Det siste sporet vi har klart å finne er fra 30. juli, etter det kjenner vi ikke til noe rundt hvor kvinnen er eller har vært.

Ikke hatt leteaksjon

– Har dere gjennomført leteaksjoner?

– Nei, det har vi ikke, og det er noe vi vurderer fortløpende, sier Kostveit.

Noe av årsaken til det er at området å ha en leteaksjon i, foreløpig er stort. Kvinnen har i mange år bodd i Vikersund i Buskerud, før hun flyttet til Holmestrand for noen år siden. Politiadvokaten legger til at hennes familiære tilknytning er i Vestfold.

Hvor hun kan befinne seg er derfor vanskelig å si, men innbyggerne i Tønsberg og Stokke kan være viktige i jakten på nye spor og livstegn etter 30. juli.

Belgen er 160 centimeter høy og har mørkt hår og blå øyne.

– De som har informasjon om savnede bes kontakte politiet på 47 69 62 00, skriver politiet i pressemeldingen.